לא תאמינו מה יש בתוך הסופגנייה

שרק לא יהיה משעמם בחנוכה • סופגניות מפתיעות

סופגניות טופי // צילום: לירון אלמוג // סופגניות טופי

גיא ואיתמר מאוד אוהבים סופגניות, מאוד! הם הכי אוהבים את הסופגניות שאמא שלהם מכינה, איך לא?! ריח טיגון מתקתק נישא באוויר וילדיי נצמדים אל חיקי, מצפים לבצק הזהוב והתפוח שייצא מן השמן החם, יעטה שכבת פודרה לבנה - וישר לבטן. להערכה רבה זוכות סופגניות שמרים קלאסיות. אז אסמיק למראה מבטי ההערצה של הילדים ואתמלא גאווה בעוד סופגניותיי נזללות כהרף עין.

הכתבה הכי נקראת באתר ישראל היום: תופתעו לגלות מי מחליפה את מורן אטיאס בקמפיין להלבשה תחתונה

ואני, שלא עומדת בפני מבט של כמיהה של אחד מילדיי, נענית גם השנה למשימה אך מחפשת לגוון.

אני מעמידה בצק שמרים להתפחה. אחד עשיר, מתוק וקלאסי והשני לח ועסיסי וטבעוני לגמרי. בסבלנות לשה ומתפיחה ואז מגלגלת תחת כף ידי פיסות בצק לכדורים מושלמים, ומחליטה בזריזות שאת חלקם אמלא בטופי צבעוני ומשמח שנשאר מחגיגת יום ההולדת של גיא. לאחר הטיגון הוא ימלא את הסופגנייה בקרמל פירותי חמים. את הבצק השני אמלא בריבה טעימה וביתית ומהבצק הנותר אטגן בזריזות פיסות קטנות לסופגניות פרועות וממכרות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

סופגניות טופי

החומרים (לכ־15 סופגניות):

• 1/2 ק"ג קמח שמרים

• 1/4 כוס סוכר

• 1 ביצה טרופה

• 1/4 כוס שמן תירס או חמניות

• 2 כפיות גרגירי וניל

• 2 כפות אמרטו או ליקר אחר

• 3/4 כוס מים חמימים

• 15 סוכריות טופי פירות או קרמל

• שמן לטיגון עמוק

• אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

• במערבל מזון עם וו לישה לשים בצק מהקמח, הביצה, הסוכר, השמן, הווניל, הליקר והמים.

• לשים במשך כ־3 דקות עד שהבצק גמיש ואחיד.

• מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ־45 דקות.

• יוצרים עיגולים שווים בגודלם. במרכז כל כדור טומנים טופי לפי הטעם.

• מסדרים על גבי משטח משומן להתפחה נוספת.

• מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ־20 דקות.

• מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מכניסים את הסופגניות לשמן ומניחים לכל צד להזהיב עד לצבע עמוק. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

• מפדרים באבקת סוכר ומגישים. הסופגניות משובחות כשהן חמימות והטופי נוזלי.

חטיפי סופגנייה

החומרים:

• שאריות בצק סופגניות לאחר התפחה

• אבקת סוכר

• קינמון טחון לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, צובטים חתיכות בצק קטנות מבצק הסופגניות התפוח וזורקים לשמן.

מניחים להזהיב מכל הצדדים ומספיגים בנייר סופג.

מפדרים בהרבה אבקת סוכר, אפשר גם קינמון - וזוללים מייד.

סופגניות טבעוניות

החומרים (לכ־15 סופגניות):

• 3 כוסות קמח שמרים

• קמצוץ מלח

• 2 כפות שמן תירס או חמניות

• 3 כפות סוכר

• 1/2 כוס מים פושרים

• 2 כפות גדושות של רסק תפוחים

• שמן לטיגון עמוק

• ריבת פירות לפי הטעם למילוי

• אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

במערבל מזון עם וו לישה לשים בצק מהקמח, המלח, השמן, הסוכר, המים והרסק.

לשים במשך כ־3 דקות עד שהבצק גמיש ואחיד.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך כ־45 דקות.

יוצרים עיגולי בצק שווים בגודלם ומסדרים על גבי משטח משומן להתפחה נוספת.

מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ־20 דקות.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מכניסים את הסופגניות לשמן ומניחים לכל צד להזהיב עד לצבע עמוק. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

ממלאים בריבה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר