סערת העסקת הערבים באשקלון בדרך לרגיעה. אחרי שראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני, אסר על העסקת ערבים בעבודות בניין בגני ילדים, כעת מסתמן פתרון שיאפשר את המשך העסקתם בעיר.
צילום: Newsenders
על פי ההסדר המוצע, העובדים הערבים ימשיכו לעבוד בבניית מרחבים מוגנים, כשבאותם ימים יועברו הילדים למבנה אחר עד לסיום העבודות. ההצעה תוצג הערב במפגש בין ראש העירייה להורים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בשלב זה מתבצעות עבודות לבניית ממ"דים בחמישה גני ילדים. בשני גנים, בהם מבוצעות העבודות, הילדים כבר פונו לפני מספר שבועות מהגן עד לסיום העבודות. בשלושת הגנים האחרים בהם מתקיימות עבודות, במקביל לשהות הילדים, הוחלט להפסיק את העבודות למשך שבוע. הפועלים שעבדו שם יתגברו את העבודות בשני הגנים הראשונים, ועם סיום העבודות, הם יחזרו להשלים את הבנייה בשלושת הגנים האחרים שמהם יפונו הילדים ללימודים במתנ"סים.
הנחייתו של ראש העירייה להפסיק את עבודתם של ערבים באתרי בנייה באשקלון, במיוחד בגני ילדים, עוררה זעם רב בקרב גורמים רבים. מצד שני היא גרפה תמיכה רחבה מצד אימהות והורים לילדים, הלומדים בגני ילדים ופעוטונים בעיר.
לדברי שמעוני, ההצעה שגיבש תאפשר לסיים את בניית חדרי המיגון בגנים, ובמקביל להמשיך בהעסקת העובדים הערבים. "קיימתי מספר דיונים ובחנתי מספר אפשרויות, ביניהן, שהעבודות יחלו לאחר שהילדים יעזבו את הגנים. מצד שני תיווצר בעיה כי העובדות יעשו בחושך. לבסוף נמצא פתרון טוב. חבל שההחלטה שלי, שהייתה לטובת ההורים המודאגים יצאה מכל פרופורציה. בניגוד לטענות, לא נתתי הוראה לגרש ערבים מהעיר", אמר.