רשות התעופה האירופאית (EASA) ורשות התעופה הישראלית העניקו רישוי (STC- supplemental type certificate) לגרירת מטוסי בואינג 737 על ידי מערכת טקסיבוט מתוצרת התעשייה האווירית. הטקסיבוט הוא רכב רובוטי למחצה המתחבר למטוס ונשלט על ידי הטייס, כדי להסיע מטוסים מה"שרוול" בנמל התעופה למסלול ההמראה ובחזרה, ללא שימוש במנועי המטוס.
מנועי המטוסים המסחריים יעילים מאד בטיסה בגובה רב, אולם לא כאשר הם מסיעים על הקרקע. במהלך ההסעה הם שורפים כמויות גדולות של דלק, פולטים כמות גדולה של דו-תחמוצת הפחמן, מועדים לנזקים של אובייקטים חיצוניים ויוצרים רעש רב בנמלי האוויר ובסביבה שלהם. השימוש בטקסיבוט מאפשר את התנעת מנועי המטוס סמוך לתחילת מסלול ההמראה ובכך, מצמצם באופן ניכר את זמן שימושם על הקרקע.
טקסיבוט מספק פתרון כלכלי ויעיל לשיטות ההסעה הקיימות, על ידי שימוש במנועים היברידיים, דיזל וחשמל, כדי להסיע את המטוס על הקרקע, במקום להפעיל את מנועיו ולשרוף דלק סילוני. צריכת הדלק של מטוס בואינג 747 במהלך של -17 דקות הסעה לפני המראה, מגיע לכ-1 טון דלק (1250 ליטר). הסעה באמצעות טקסיבוט מפחיתה את צריכת הדלק ב-85% כאשר הטקסיבוט עצמו צורך 25 - 30 ליטר דלק בלבד. בהסעה כזו, כאשר מנועי המטוס פעילים נפלטים 3.2 טון של דו-תחמוצת הפחמן בעוד ששימוש בטקסיבוט לא יצריך הפעלת מנועי המטוס, ואילו הטקסיבוט פולט כ-60 ק"ג.
התעשייה האווירית מפתחת את הטקסיבוט משנת 2008, בשיתוף קבוצת TLD הצרפתית – החברה המובילה בעולם לייצור גוררי מטוסים וציוד עזר קרקעי לתעשיית התעופה, ועם לופטהנזה LEOS Lufthansa Engineering and Operational Services - חברת השינוע הקרקעי של לופטהנזה. מנועי הדיזל והחשמל של טקסיבוט מאפשרים יעילות תפעולית רבה יותר, מונעים זליגת נוזלים הידראוליים על מסלולי ההסעה, הם "ירוקים", קלים יותר לתחזוקה ובעלי אורך חיים רב יותר. בשימוש בטקסיבוט, לא נדרשים שינויים במערכות המטוס ובתפעולו, אין תוספת למשקל המטוס ואין ירידה בנפח המטען הנישא על ידו. בתהליך הפיתוח של המערכת נרשמו פטנטים רבים בארץ ובעולם.
סימולציות ומחקרים שנערכו הראו כי כניסת טקסיבוט לשימוש פעיל תצריך שינויים קלים ביותר בנמלי התעופה השונים. טייסים אשר בחנו את מערכת הטקסיבוט סיפקו משוב חיובי ביותר על ההפעלה האינטואיטיבית של המערכת וציינו כי תחושת ההסעה זהה כמעט להסעת המטוס בעזרת מנועי המטוס. כחלק מתהליך הרישוי בוצע מבחן עומס-עבודה של טייסים ונמצא כי אין הבדל בין הסעה רגילה להסעה עם טקסיבוט.
ניסויים דינאמיים של טקסיבוט בתצורה למטוסים רחבי-גוף (Wide Body) החלו בספטמבר השנה, במפעלה החדש של חברת TLD בצרפת, שהוקם לצורך הייצור הסדרתי של מערכות טקסיבוט. אישור מטעם חברת איירבס לגרירת מטוסיה צרי הגוף מסוג A320 באמצעות טקסיבוט צפוי להתקבל בזמן הקרוב. רישוי המערכת לגרירת מטוסים רחבי גוף צפוי להתקבל בסוף 2015. כבר בחודש דצמבר, בשלב הבא של הפרויקט מטוסי חברת התעופה לופטהנזה בנמל התעופה של פרנקפורט ייגררו למסלול ההמראה על ידי טקסיבוט.
משפחות המטוסים מסוג בואינג 737 ואיירבס A320 מהוות כ-70% מצי המטוסים הפעיל של כלל חברות התעופה בעולם – נתון המעיד על הפוטנציאל הכלכלי העצום למערכת הטקסיבוט, המוערך במאות מיליוני דולרים. שימוש בטקסיבוט יאפשר חיסכון של מיליוני דולרים בשנה למפעילי קווי התעופה ומיליארדי דולרים לשנה לתעשיית התעופה המסחרית. העלות הכוללת של גרירת מטוסי נוסעים בעולם בשנת 2020 מוערכת ב-8.4 מיליארד דולר לשנה. שימוש בטקסיבוט יאפשר הפחתה פוטנציאלית של עלויות אלו לפחות מ-3 מיליארד דולר לשנה. זמן החזר ההשקעה לחברות התעופה מוערך בכשנתיים.
יצרניות המטוסים בואינג ואיירבס תומכות בפרויקט באופן פעיל, מתוך הכרה ביתרונות הכלכליים של הטקסיבוט ותרומתו הייחודית לתעשיית התעופה. המערכת מעוררת עניין רב בעולם בקרב חברות תעופה, שירותי קרקע, ציוד ונמלי תעופה מובילות. צוותי עבודה שונים ברחבי העולם בוחנים באופן פעיל את הכנסת הטקסיבוט לשימוש בנמלי התעופה המובילים בצפון אמריקה, באירופה ובאסיה. בתחילת החודש נחתם מזכר הבנות בין התעשייה האווירית וחברת TLD לבין חברת התעופה אייר פראנס, לבחינה ולמידה של הפעלת הטקסיבוט בנמל התעופה שארל דה גול בפריס. מגעים מתקדמים נערכים עם חברות תעופה נוספות.
לדברי מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס, "קבלת הרישוי מטעם רשות התעופה האירופאית והרשות הישראלית הינה קפיצת מדרגה משמעותית עבור טקסיבוט. מערכת חדשנית זו תיצור מהפכה ידידותית לסביבה בעולם התעופה המסחרי ותחסוך מיליוני דולרים לחברות תעופה, שירותי קרקע ושדות תעופה ברחבי העולם. אנו גאים בהישג חשוב זה, ובתרומתו המשמעותית לשמירה על איכות הסביבה."