צילום: באדיבות המשפחה // נדב שהם

נדב הציל אחרים – וקפא למוות

דודו של נדב שהם ז"ל: "הוא סחב את תמר הנווטת, ועזר לאחרים עד שאפסו כוחותיו"

תושבי הושעיה עוד לא עיכלו את מותו של סמ"ר אורן נוח (21) ז"ל, לוחם גדוד 13 בגולני, שנהרג לפני שלושה חודשים בשכונת סג'עייה, ובערב החג שוב ירד אבל על היישוב הדתי, כשנודע על מותו של נדב שהם.

שלמה שהם, דודו של נדב סיפר: "הוא היה איש מדהים שלא רב עם אף אחד, בעל כישורים מיוחדים ומהנדס מצוין. הוא האדם האחרון שהיית חושש שיקרה לו דבר כזה. הוא היה מצויד פיקס, ידע מה הוא עושה. אבל הייתה לו עוד תכונה חשובה: הוא לא משאיר אף אחד בשטח".

"הוא סחב את תמר הנווטת, ועזר לאחרים עד שבסופו של דבר אפסו כוחותיו והוא קפא למוות. הוא התעקש לעזור לחבר שנשאר מאחור ולא יכול היה ללכת. הוא לא עזב אותו עד שהצליח לסדר מקום נוח ללא רוח. אח"כ החבר התאושש וירד למטה, הוא ראה אנשים באים לכיוונו עם פנסים. הוא היה בטוח שנדב ביניהם, חשב שהוא בא להציל אותו, אבל אמרו לו שנדב קפא למוות".

"חשב על אחרים לפני שחשב על עצמו"

הדוד סיפר שנדב עבד בחברה שהקים אביו, פרופ' משה שהם, "הוא היה מהנדס מבריק, עם יכולת טכנית ויכולת המצאה,ולב ענק. ככה הוא היה בנוי, לחשוב על אחרים לפני שחשב על עצמו".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"נדב נולד בהושעיה לפני 30 שנה וגדל ביישוב", סיפרו ביישוב, "את לימודיו השלים בישיבה התיכונית בטבריה ולאחר מכן בישיבת הקיבוץ הדתי ולאחר השירות בצה"ל למד הנדסת מכונות בטכניון. ילד טוב שיצא לטיול לפני כשבועיים, היה אמור לחזור בשבוע הבא. הוא היה בקשר עם הוריו עד לפני חמישה ימים". נדב היה השלישי מבין ארבעה בנים.

הפסקת אש בניגריה: בוקו חראם ישחרר את הנערות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...