פנג שוואי. שיא חדש בקריירה // צילום: USA Today Sports // פנג שוואי. שיא חדש בקריירה

פנג שוואי בחצי גמר אליפות ארה"ב

פנג שוואי (39 בעולם), שעברה ניתוח לב בילדותה, העפילה לראשונה בקריירה לחצי גמר גרנד סלאם, לאחר שניצחה 2:6, 1:6 את בלינדה בנצ'יץ' משווייץ • קיי נישיקורי היפני ניצח את מילוש ראוניץ' אחרי מרתון של יותר מארבע שעות

גדולתו של הטניס היא במגוון הרחב של מדינות ויבשות ששולחות נציגים ברמה הגבוהה ביותר. הטניס האסיאתי יודע עדנה היסטורית בשש השנים האחרונות, עם הצלחות מהמזרח הרחוק. את דגל המהפך נושאת בגאווה לי נה, הסינית המדורגת שלישית בעולם וזוכת שני גרנד סלאם - אליפות צרפת 2011 ואליפות אוסטרליה השנה. לי כבר בת 32 וחצי, סובלת מירידה בכושר ומפציעה בברך אשר בגינה נעדרה מאליפות ארה"ב הפתוחה כעת. נוסף על כך, אחרי פרידה טראומטית ממאמנה קרלוס רודריגס היא שוקלת פרישה בתום העונה.

אבל לא אלמן סין. פנג שוואי בת ה־28, מקום 39 בעולם ושלישית בדירוג הטניסאיות הסיניות, העפילה הערב (ג') לפיסגת הקריירה שלה ב־13 שנים מקצועניות. זה קרה ביום החם ביותר בקיץ הניו־יורקי (35 מעלות) ובתנאי משחק קשים. פנג העפילה לראשונה בקריירה שלה לחצי גמר גרנד סלאם, לאחר שגברה בקלות מרשימה 2:6, 1:6 על הסנסציה השוויצרית - בלינדה בנצ'יץ' בת ה־17. פנג, שבגיל 13 עברה ניתוח לב להצלת חייה, הציגה משחק הגנה מצוין לצד טניס אגרסיבי, יזמה ושלטה בנקודות והוציאה מהמשחק את בנצ'יץ' הנרגשת וחסרת הניסיון, שלא תיפקדה.

יריבתה בחצי הגמר נקבעה לפנות בוקר במשחק בין קרוליין ווזניאקי (10) לבין שרה אראני (13). פנג נכשלה עד לאליפות ארה"ב הנוכחית חמש פעמים בשמינית הגמר בטורניר גרנד סלאם, ואחרי שלראשונה העפילה לרבע הגמר, היא ממשיכה בכל הכוח לחצי הגמר ומאמינה בעצמה, עם חיוך וגישה קלילה.

גם ליפן יש נציג בכיר. המדורג עשירי, קיי נישיקורי, נכנס להיסטוריה לפנות בוקר. נישיקורי הדיח במשחק מרתוני בשמינית הגמר את המדורג חמישי, מילוש ראוניץ' מקנדה - 6:4, 6:7, 7:6, 5:7, 4:6. המשחק נמשך 4.19 שעות והסתיים ב־2:26 לפנות בוקר - השעה המאוחרת ביותר אי פעם שבה הסתיים משחק בטורניר היוקרתי בניו יורק. אגב, היו עוד שני משחקים בהיסטוריה שהסתיימו בשעת השיא הזו.

נישיקורי יפגוש הערב את סטניסלס ואוורינקה (3), אלוף אוסטרליה השוויצרי שגבר על טומי רוברדו. היפני בן ה־24 פרץ לתודעה באליפות ארה"ב לפני כשש שנים כשהדיח את דויד פרר, אז המדורג רביעי, ורשם את ההישג הטוב ביותר ב־71 שנה של טניסאי יפני. הוא אמנם מתגורר ומתאמן בפלורידה מאז גיל 14 באקדמיה המפורסמת של ניק בוליטיירי, כך שהוא חצי אמריקני, אבל נישיקורי טוען שהוא יפני גאה. הוא מציג טניס נפלא מהקו האחורי ונע נהדר על המגרש, וזכה השנה בשני טורנירים מתוך חמישה בקריירה. הערב ברבע הגמר השני שלו בגרנד סלאם והראשון בפלאשינג מדו, נישיקורי מבטיח לתת הכל מול ואוורינקה. בארבע לפנות בוקר הלילה ייפגשו נובאק ג'וקוביץ' (1) ואנדי מארי (8) לראשונה מאז גמר ווימבלדון 2012.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...