בחודשים האחרונים נחשפת ציפי שביט לחוויה חדשה בקריירה. לראשונה היא מככבת בהצגה למבוגרים, כזו שמורכבת מסיפור עם התחלה, אמצע וסוף, ושבה היא נדרשת לגלם דמות שהטקסטים שלה נקבעו על ידי כותב.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אמנם לא מדובר בתיאטרון רפרטוארי, אלא בקומדיית מצבים ששמה "דרושה עוזרת" שמוצגת בכל רחבי הארץ, אבל מבחינת שביט זהו חידוש. בהצגה היא מגלמת עוזרת בית, שעובדת בביתו של זוג נשוי המחפש ריגושים, ועל הדרך היא עושה סדר גם בחיי הזוגיות שלהם. ההצגה הבאה תתארח ביום חמישי בקריית שמונה. בשישי היא תגיע לתיאטרון חולון ובשבת בהיכל התרבות בפתח תקווה.
"האמת היא שאף אחד לא חשב שההצגה תצליח ככה", מספרת שביט, "הופענו כבר יותר מ־40 פעם, אולמות מפוצצים בכל הארץ. בשבילי מדובר במשהו שעוד לא עשיתי".
איך יכול להיות שעד היום לא השתתפת בהצגה כזאת?
"אני באמת לא יודעת. לא יצא. הייתי כל כך עסוקה. 20 שנה התעסקתי בעולם הילדים, ואז עשיתי מעבר מבורך למבוגרים, אבל במופעים שהם יותר מופעי בידור שבהם אני מחליפה דמויות כל הזמן. כשהציעו לי לשחק בהצגה הייתי בהלם. לא ידעתי אם אני בכלל יודעת ומסוגלת, אם אני מכירה את הדבר הזה של לרוץ עם דמות אחת מההתחלה עד הסוף".
נראה שאת נהנית על הבמה.
"אני כל כך נהנית. אני באמת המומה מהעונג. לא הכרתי אף אחד מהצוות, יצאנו עם המון סימני שאלה, ופתאום את רואה שהקהל צוחק ונהנה ובא שוב ושוב".
אז הגיע הזמן לתיאטרון רפרטוארי?
"כן, כן, זה בהחלט עושה תיאבון. כרגע יש לי רצון, אבל מישהו צריך לרצות ומישהו נוסף צריך להרים את הכפפה. אני חושבת שאני לגמרי בשלה ומוכנה לזה".
את כבר בת 68. לא ממש קשור לשטף האנרגיה הבלתי נלאה שאת מפגינה על הבמות. יוצא לך לחשוב על זה?
"זה באמת לא קשור אלי הגיל הזה. בצוות של ההצגה חיים זנאתי ועודד מנסטר הם אנשים מאמינים, אז עודד קנה לי סידור, שנמצא עכשיו ליד המיטה שלי ואני מתפללת בבוקר כשאני קמה, אומרת תודה שהחזרת לי את נפשי, ואומרת 'שמע ישראל' לפני שאני נרדמת".
ציפי שביט מתחזקת?
"לא ברמה המבהילה (צוחקת), אבל ברמה של להבין שיש שם נס ודבר גדול ששומר עלי. ממנו אני מבקשת שלא ייגמר לעולם".
סיימת עם עולם הילדים?
"לא. עכשיו סיימתי להצטלם לסידרה עם מיכל הקטנה, 'מיכל הקטנה והטונטונים' (שתעלה ב־27.7 ביס VOD), שבה אני סבתא של מיכל. לא הכרתי אותה לפני הצילומים אבל היא באמת טובה, נחמדה ומוכשרת. עולם הילדים זה מקום נהדר. אני מאושרת מהמחשבה שהנכדים שלי יישבו מול הטלוויזיה ויראו אותי".