פרקליטות מחוז תל אביב למיסוי וכלכלה תגיש בימים הקרובים כתב אישום נגד נוחי דנקנר, איתי שטרום וחברת ואי.די.בי אחזקות. זאת לאחר שהשבוע הודיעה הפרקליטות לסנגורי הנאשמים, כי היא דוחה את הטענות שהעלו במהלך השימוע.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לדנקנר נערך באפריל השנה שימוע לאחר שהוחשד בעבירות של תרמית בניירות ערך, הכנסת פרט מטעה בתשקיף ועבירות נוספות. שטרום, שנחשד גם בעבירה של הדחה בחקירה, ויתר על זכות השימוע.
על פי ממצאי חוקרי הרשות לניירות ערך, בימים שקדמו להנפקת מניות אי.די.בי אחזקות, בפברואר 2012, שבמהלכה גויסו למעלה מ-300 מיליון שקל, ביצעו שטרום והברוקר עדי שלג עסקאות בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים במטרה לתמוך, על פי חשד החוקרים, במניות אי.די.בי אחזקות.
עורכי הדין גיורא אדרת ויפעת מנור נהרי, מסרו בתגובה: "צר לנו על החלטת הפרקליטות שהתקבלה חרף טיעונינו, הענייניים וחפותו המוחלטת של נוחי דנקנר. נראה כי מרגע שהפרקליטות חתמה על עסקת עד מדינה עם עדי שלג, היא לא הייתה פתוחה לשמוע ולשקול את טענותינו באופן ענייני ומקצועי. ננהל את הגנת נוחי דנקנר בפני בית המשפט, ואנו משוכנעים כי בסופו של ההליך, יוכחו חפותו המלאה וניקיון כפיו המוחלט של נוחי דנקנר באופן ברור וחד משמעי".
עוה"ד נוית נגב ואיריס ניב-סבאג, המייצגות את איתי שטרום מסרו: "איתי שטרום פעל כדין ולא עבר כל עבירה, הוא לא פעל מטעם נוחי דנקנר. ההחלטה על הקניה נתקבלה על ידי שטרום ועל פי שיקול דעתו, מטעמים ענייניים ולגיטימיים.את טענותיו של איתי שטרום נביא בפני בית המשפט והתמונה המלאה תתברר שם".
מכה קשה נוספת לדנקנר
על רקע החקירה, מקורביו של דנקנר בשוק ההון נקראו להירתם ולעזור לו, לרכוש מניות תמורת הזרמת כסף. אלא שבאותה תקופה החלו ככל הידוע לצוץ חשדות בקרב גורמי אכיפת החוק. החשדות, שהתבססו בסופו של התהליך לכדי כתב אישום, גרסו כי דנקנר בסיוע גורמים בשוק ההון היה לכאורה להוט מדי להצלחת ההנפקה של המניות. בהמשך אותה השנה הפכו החשדות לחקירה גלויה של רשות ניירות ערך.
ממצאי אותה חקירה מצאו לכאורה כי דנקנר ושני גורמים נוספים בשוק ההון, שלג ושטרום, פעלו יחד לביצוע תרמית בניירות הערך לכאורה. החשדות דיברו על הרצת מניות שנועדה לכאורה לנפח את שווי החברה. דנקנר נחקר לקראת סוף 2012 ושוחרר בתנאים מגבילים, תוך שהוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ והוא נאלץ להפקיד את הדרכון שלו. בהמשך יצא דנקנר באישור הגורמים הנדרשים כחלק מהמו"מ למציאת משקיע לאי.די.בי. במהלך 2013 השלימה רשות ניירות ערך את התיק והעבירה אותו לפרקליטות. באופן חריג, התגלה בהמשך השנה שעברה כי הרשות המליצה לפרקליטות להגיש כתב אישום בפרשה.
אם התיק אכן יתורגם לכתב אישום, תהיה זו מכה קשה נוספת לדנקנר. בחודש שעבר איבד דנקנר באופן סופי את היכולת שלו לחזור ולשלוט על אי.די.בי, לאחר דיון ארוך בערעור שהגיש לביהמ"ש העליון. דנקנר ערער על העברת השליטה בקונצרן לידי אנשי העסקים בן משה ואלשטיין. אולם בתום דיון ארוך בביהמ"ש העליון נדחתה בקשתו על ידי השופטים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו