כוכבי הסרט "גרייס ממונקו". קידמן במרכז, רות' מימינה // צילום: אי.אף.פי // כוכבי הסרט "גרייס ממונקו". קידמן במרכז, רות' מימינה

נפתח פסטיבל קאן

אמש נפתח פסטיבל הקולנוע הנוצץ בעיר החוף הצרפתית • סרט הפתיחה היה "גרייס ממונקו" בכיכובם של ניקול קידמן וטים רות', שהגיעו לקאן כדי לצעוד על השטיח האדום

אמש נפתח פסטיבל הסרטים ה־67 בקאן, הנחשב לפסטיבל הקולנוע הגדול, החשוב והנוצץ בעולם. במשך עשרת ימי הפסטיבל יוקרנו עשרות סרטים, 18 מהם במסגרת התחרות. מדובר בסרטים שאמורים לייצג את היבול שעתיד להגיע בשנה הקרובה לבתי הקולנוע.

לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

סרט הפתיחה של הפסטיבל, "גרייס ממונקו", שהוקרן אמש, הצליח לייצר עניין רב בזכות שתי הכוכבות שלו: האחת חיה והאחת מתה. הכוכבת החיה, ניקול קידמן, נסיכת הקולנוע ההוליוודי ובעלת פרס אוסקר, מגלמת בסרט את דמותה של גרייס קלי, נסיכת הקולנוע שנטשה את הוליווד לטובת נישואיה לנסיך מונקו ונהרגה בתאונת דרכים.

מזג אוויר קיצי במיוחד קיבל את פניה של קידמן בקאן. השחקנית האוסטרלית הגיעה למסיבת העיתונאים ולהקרנת הסרט מלווה בשחקן טים רות', שמגלם את נסיך מונקו.

אגב, בית המלוכה במונקו מאוד לא אהב את הסרט. נציגי בית המלוכה טוענים שדברים רבים המובאים בסרט הם שקריים, בדיונים, מסלפים את המציאות ההיסטורית ומכפישים את זכרה של קלי.

גם בקרב מבקרי הקולנוע הרבים שנכחו בסרט לא נרשמה התלהבות גדולה. בחלק מהקטעים הדרמטיים של הסרט נשמעו באולם פרצי צחוק. בימים הקרובים יפורסמו שלל ביקורות אשר יחרצו את גורלו של הסרט, שצפוי לצאת להקרנות ברחבי העולם בשבועיים הקרובים.

בסרטים המסקרנים שצפויים להיות מוקרנים בעשרת ימי הפסטיבל אפשר למנות את סרטו החדש של הבמאי מייק לי; את הסרט "לוכד השועלים" בכיכובו של סטיב קארל ("המשרד") בתפקיד דרמטי כמיליונר סכיזופרן; את "מפות לכוכבים" עם ג'וליאן מור וג'ון קיוזאק, הלועג לתרבות הסלבריטאים האמריקנית; ואת סרטו החדש של השחקן טומי לי ג'ונס, שעבר לכיסא הבמאי ומביים את עצמו בתפקיד הראשי עם מריל סטריפ והילארי סוואנק.

צוות השופטים בפסטיבל השנה נוצץ במיוחד וכולל את הבמאית סופיה קופולה ואת השחקנים וויליאם דפו וגאל גרסיה ברנאל.

ישראל אמנם לא לוקחת חלק רשמי בתחרות, אך חמישה סרטים ישראליים זכו להיכנס השנה למסלולי המשנה בפסטיבל. המסקרנים שבהם הם "בורג" של שירה גפן (שסרט הביכורים שלה ושל בן זוגה אתגר קרת, "מדוזות", זכה בפרס בפסטיבל ב־2007), "הגננת" של נדב לפיד ("השוטר"), וכן סרטה החדשה של קרן ידעיה ("אור").

יורם גלובוס ומנחם גולן יזכו בפסטיבל לערב הוקרה, שיכלול הקרנת סרט תיעודי שסוקר את פועלם במהלך שנות ה־80, את הכוכבים שגילו ואת 300 הסרטים שהפיקו. הערב יכלול גם מסיבת ענק עמוסה בלא מעט אנשי קולנוע, החייבים להם את הקריירה הקולנועית שלהם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...