פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום חמור נגד עורך הדין מחמד בן אחמד עאבד, בן 42 מכפר בענה בגליל, בגין ביצוע שורת עבירות הנוגעות לביטחון המדינה. בין היתר מואשם עו״ד עאבד במתן שירות להתאחדות בלתי מותרת, מגע עם סוכן חוץ, פעולות אסורות ברכוש טרור, וכן עבירות של הלבנת הון ועבירות מס.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בנוסף לכתב האישום הגישה הפרקליטות, באמצעות עו"ד שלי זאבי-ברזילי ועו"ד שגב אדלר, בקשה לעצור את עאבד עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, וכן בקשה לחילוט כספים שנתפסו בביתו של הנאשם על פי הוראות חוק איסור מימון טרור. התיק נחקר ע"י השב"כ ומשטרת המחוז הצפוני.
מעובדות כתב האישום עולה כי במשך מספר שנים ועד למעצרו, נהג עו"ד עאבד להעביר בצורה שיטתית מסרים בין אסירים ביטחוניים המשתייכים לארגון חמאס, ובהם אסירים בכירים בהנהגת הארגון בבתי הכלא השונים.
בין האסירים עמם פעל הנאשם, יש אסירים השפוטים למאסרי עולם ממושכים בגין פעילות טרור. לדוגמה, הנאשם ניהל קשר עם עבאס אלסייד שכלוא ל-35 מאסרי עולם, בין היתר בגין אחריותו לפיגוע במלון פארק בנתניה בו נרצחו ישראלים רבים אלסייד מהווה כיום את הדמות הבכירה ביותר בהנהגת החמאס שנמצאת בכלא הישראלי. אסיר נוסף שעו״ד עאבד פעל עבורו הוא עבדאללה ברגותי, ששפוט ל-67 מאסרי עולם בגין פיגועי טרור בהם מעורב באינתיפאדה השנייה.
עוד נטען בכתב האישום כי עו״ד עאבד העביר כספים ותשלומים שונים מגורמים בהנהגת חמאס לאסירים פלשתינים ובני משפחותיהם, ובתמורה קיבל במשך השנים תשלומים בסך של כמיליון וחצי שקלים.
על פי כתב האישום, המסרים אותם העביר עו"ד עאבד הינם מסרים ארגוניים שנועדו לתאם צעדי מחאה והזדהות בין אסירי החמאס, לרבות שביתות רעב והחרמת בתי משפט, וזאת במסגרת מאבקים שניהלה הנהגת אסירי חמאס בכלא מול הנהלת שב"ס.
בכתב האישום צוין כי במסרים שהועברו באמצעות הנאשם הודגש הצורך בפעולה קולקטיבית של האסירים הפלשתינים בכלא. המסרים שהעביר עו״ד עאבד כללו פניות של אסירים ביטחוניים לבכירי הנהגת החמאס בבתי הכלא, במטרה לקבל ייעוץ והנחיות בנושאים שונים. המסרים כללו גם פניות של אסירי חמאס ישירות אל בכירי הנהגת ממשל חמאס בעזה. בין המסרים שהועברו להנהגה בעזה היו כאלה שכללו ביקורת חריפה מצד אסירי חמאס בכירים, שהביעו מורת רוח מכך שלא נכללו ברשימת האסירים ששוחררו בעסקת שליט. בנוסף הועברו על ידי הנאשם קריאות מצד אסירי חמאס להנהגה בעזה לצאת ל"פעולה רצינית לסיום עינוי האסירים בבתי הכלא של הכיבוש".
עוד נטען בכתב האישום כי באמצעות עו״ד עאבד העבירו האסירים מידע על אודות תנאי הכליאה של האסירים הפלשתינים. כמו כן נטען כי האסירים הביטחוניים מסתייעים רבות בשירותיהם של עורכי הדין שלהם, על מנת להעביר מסרים בין האסירים, ואף להבריח אל בין כתלי הכלא טלפונים ניידים ואגרות הכוללות מסרים שונים מהנהגת חמאס והזרוע הצבאית של הארגון בעזה.
עוד הותר לפרסום כי מלבד עו"ד עאבד נעצרו בליל ה-24 בפברואר מספר תושבי שכם, חלקם עורכי דין במקצועם, שפעלו בהכוונת חמאס לקיום פעילות הארגון בבתי הכלא בישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו