לראשונה בישראל בוצעה אמש (ראשון) נתיחה שלאחר המוות בכלב ים. חוקרי עמותת דלפיס ותחנת מוריס קאהן לחקר הים ביצעו נתיחה בגופת כלב הים הנזירי שנפלטה אתמול לחוף מעגן מיכאל - בין השאר כדי לגלות האם מדובר בכלבת הים יוליה, שריגשה רבים בישראל כשהגיעה לביוקר בחופי הארץ בשנה שעברה (או שמא בכלבת הים מאיה, שגם היא נוהגת להגיע לאזורנו).
הנתיחה בוצעה באשדוד, במעבדת טורפי העל של תחנת מוריס קאהן לחקר הים באוניברסיטת חיפה, ובסופה אישרו החוקרים את ההערכה כי מדובר בנקבה בוגרת של כלב ים נזירי ים תיכוני, אך בשל מצב הריקבון המתקדם של הגופה לא נמצאו צלקות שלפיהן ניתן לזהות את הפרט כאחת מכלבות הים המוכרות לחוקרים.
את הנתיחה הוביל ד"ר דני מוריק, ראש החוג לביוטכנולוגיות כחולות וחקלאות ימית מקיימת, בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה וראש תחום פטולוגיה ימית בתחנת מוריס קאהן לחקר הים, בשיתוף ד"ר אביעד שיינין, מנהל מרכז הדולפין והים של עמותת דלפיס וראש תחום טורפי על בתחנת מוריס קאהן לחקר הים, ומתן בנדיקט, סטודנט לווטרינריה ומתנדב בעמותת דלפיס.
לדברי ד"ר מוריק, כלבת הים הייתה רזה מאוד, אך ניכר שאכלה מספר ימים לפני שמצאה את מותה. "לא מצאנו ציוד דיג בקיבה, וגם לא סיבה נראית לעין למוות. דגימות נשלחו לצורך ביצוע בדיקות נוספות", אמר.
ד"ר מיה אלסר, המובילה את פרויקט דלפיס לחזרת כלבי הים הנזיריים הים תיכוניים לישראל, סיפרה עם זאת כי היא אופטימית לגבי גורלה של יוליה: "מכיוון שלא מצאנו סימנים לצלקות אופייניות, נמשיך לעקוב באדיקות אחר דיווחי התקשורת בלבנון, לראות אם יהיו עוד תצפיות של כלבת הים 'מאיה'. בנוסף, יצרנו קשר עם החוקרת הטורקית שעוקבת אחר כלבת הים יוליה באזור מרסין במדינה. אותה חוקרת הבטיחה להוציא בתחילת אפריל את מצלמות המעקב שהוצבו במערה שבה נוהגת יוליה לשהות – ואז נדע אם יוליה תועדה בה לאחרונה ובתקווה גם נקבל אישוש סופי לכך שהיא בחיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו