מעבר דירה הוא כאב ראש אחד גדול, גם אם אין לכם חיות מחמד לדאוג להן. כשמתווסף חתול לתוך הבלאגן, החששות מחמירים עוד יותר. למרבה המזל, יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי להקל את התהליך עליכם ועל החבר הפרוותי שלכם.
למה לדאוג לפני המעבר?
לארוז בהדרגה: כמו רבים מאיתנו, גם לחתולים קשה עם שינויים. החתול הוא טריטוריאלי במיוחד, וכל שינוי קטן בסביבה שלו מעלה את מפלס החרדה שלו. בשלב האריזות, רצוי להתחיל יותר מוקדם ממה שדרוש, כדי שתוכלו לרווח אותה ולא לגרום לשינויים קיצוניים בסביבת הבית בבת אחת.
חיסונים בתוקף: נכון, אתם יכולים למצוא במהרה וטרינר מומלץ באזור המגורים החדש שלכם, אבל למה להכניס דאגה לסיר הלחץ שהוא המעבר? עדיף לוודא שהחתול מחוסן מראש, ואפילו לעשות בדיקה שגרתית רק כדי לוודא שהכל תקין.
להרגיל לכלוב: טיפ שעוזר גם לפני כל הליכה לוטרינר - למקם מראש את הכלוב בתוך הבית ולהרגיל את החתול לקיום שלו. כשמדובר במעבר, כדאי שהכלוב יהיה כמה שיותר זמן מראש בתוך הבית. תמיד נחמד לרפד אותו בשמיכה נעימה, לתת לחתול חטיף כשהוא נכנס אליו ולפנק בצעצוע חדש.
מקום מבטחים: יום המעבר עצמו כרוך ברעש, אנשים זרים בדמות מובילים והרבה שינויים והמולה. כדאי לדאוג מראש לאזור מבודד עד כמה שניתן, בו החתול יוכל לשהות בזמן שהכאוס מתחולל. האופציה הטובה ביותר היא להכניס את החתול לכלוב ולסגור אותו בחדרון שקט, בו לא צפויה להיות תנועה. אם אין חדר נפרד, כדאי לבחור באיזור הכי שקט בבית.
הכי חשוב לעשות את אותו הדבר בדירה החדשה: למצוא חדר נפרד, שישמש את החתול בימים הראשונים אחרי המעבר. כדאי להניח בחדר את החפצים של החתול, עם ריח שהוא מכיר: מיטה, שמיכה, ארגז חול נקי וכלים לאוכל ומים. כך הוא יכל להתרגל לטריטוריה החדשה באופן הדרגתי ומבוקר, מבלי שתהיה לו אפשרות לברוח ולחזור לבית הקודם.
טיפים ליום המעבר עצמו
אחרי שמיקמתם את הכלוב עם החתול ביציבות ברכב, בלי אור שמש ישיר וריפדתם אותו בשמיכה או מגבת עם ריח מוכר בפנים, אתם מוכנים לנסיעה. אם הנסיעה ארוכה, אפשר לעשות עצירות יזומות ולתת לו מים. חשוב מאוד לא לפתוח את הכלוב, כי הוא ינסה לברוח. לא משנה מה קורה, אל תפתחו את הכלוב.
בהגעה לבית החדש, מקמו את הכלוב בחדר השקט שהכנתם מראש, בו יהיה לו את כל מה שהוא צריך בימים הקרובים. רצוי שיהיו אותם חפצים מהבית הקודם, ככה שהריח יהיה מוכר ויקל על השינוי.
שחררו את החתול אל החדר הזה בלבד בימים הראשונים, תנו לו לחקור את השטח המוגדר ורק אז תתרחבו לשאר הבית. חשוב לשים לב שהחלונות סגורים והדלתות נעולות, כי החתול עשוי להחליט שהוא חוזר לבית הישן גם שבוע או יותר אחרי המעבר.
מתרגלים לשגרה
אחד הטיפים החשובים הוא לשים איירטאג או מוצר דומר על הקולר של החתול, כך שגם אם הוא יצליח לברוח תוכלו לעקוב אחריו. בנוסף, יש לצרף תג שם עם מספר הטלפון שלכם.
הקפידו לבלות זמן איכות עם החתול, להעניק לו תשומת לב ולעזור לו להפחית מהסטרס שנגרם כתוצאה מהמעבר. כן, זה יקל גם עליכם.
ככלל, חתולים אוהבים שגרה. ככל שתקפידו על השגרה המוכרת להם מהבית הקודם, הסיכוי שיתרגלו במהרה לבית החדש גובר. שעות האכלה קבועות ושעות משחק קבועות הם משהו שקל ואפשרי להקפיד עליו.
מעבר דירה רווי בדאגות וסידורים אינסופיים, אז אפשר רק לתאר איך החתול שלנו חווה את זה מהצד, בלי שיש לו שום מושג מה קורה סביבו. אם נדאג לנקודות החשובות האלו נוכל להוריד, לפחות במעט, את מפלס החרדה שלו ושלנו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו