מחקר חדש של אוניברסיטת אריזונה העוסק בציד לא חוקי של צבי הים, מצא כי ב-30 השנה האחרונות ניצודו ברחבי העולם 1.1 מיליון צבי ים בעיקר באזור אסיה.
מי שעשו את המחקר הם מדעני האוניברסיטה שמעריכים כי בעשור האחרון בכל שנה ניצודו בים כ-44 אלף צבים. צייד שנערך ב-65 מדינות לצרכים שונים, בעיקר לצרכי אכילת בשר, רפואה או עבור חפצי אמנות.
ג'סי סנקו, עוזר פרופסור למחקר באוניברסיטת אריזונה ואחד המחברים הראשיים של המחקר: "המספרים באמת גבוהים וכמעט בוודאות המספר אף גבוה יותר. קשה מאד להעריך בצורה מדויקת את סוג הפעילות הבלתי חוקית הזו".
חשוב לציין כי הציד של צבי הים הוא חלק מסחר בין לאומי בלתי חוקי בחיות בר שעל פי האו"ם מגלגל כל שנה סכום של 23 מיליארד דולר.
כדי לבסס את הנתונים, עברו חוקרי האוניברסיטה על דו"חות של ארגוני שימור, מידע נוסף מדעי שקיבלו וכן סקרו 209 מאמרים אקדמיים שנכתבו על ציד צבי הים.
בנוסף לכך החוקרים בחנו כל סוג של סחר בחלקי צב שהם מצאו כשהם סופרים את סוגי ההצעות השונים למכירה. כך הצליחו החוקרים לבסס ראיות על מכירה של 43 אלף צבים בין השנים 1990-2010. "מדובר בצבים שהצלחנו למצוא שנמכרו באופן בלתי חוקי אבל מדובר בהערכת חסר גדולה מאד ביחס לשוק כפי שהוא בחוץ".
שוק הסחר הגדול ביותר באסיה
עיקר ציד הצבים מתקיים בדרום מזרח אסיה ומדגסקר. אלו הן הנקודות החמות לציד צבי ים. משם הצבים הניצודים ממשיכים לוייטנאם שהיא המקום בו מתחיל רוב הסחר הבלתי חוקי בצבי ים. הביקוש הוא בעיקר מסין ויפן שהן השווקים הפופולריים ביותר למוצרי צבים לא חוקיים.
"המדינות המתפתחות ימשיכו לספק צבי ים גם אם מדובר בסחר לא חוקי, זאת כל עוד יהיה לצבים ביקוש. כל עוד אנשים עשירים ומדינות בעלות הכנסה גבוה ימשיכו לדרוש את הצב כמוצר מותרות ככה הסחר יימשך בו. למרבה הצער יש תרבויות בהם צב מפוחלץ בבית יכול לסמל מעמד גבוה", מסביר סנקו.
המינים הנכחדים
95 אחוז מהמינים הניצודים הם צב ים ירוק וצב ים קרני. "את הבשר של צב הים הירוק אנשים מאד אוהבים לאכול" מסביר רודריק מאסט, נשיא אגודת הים האוקריאנית, "ביחס לצב הים הקרני אנשים אוהבים את השריון שלו".
כמובן ששני המינים האלו בסכנת הכחדה. עם זאת ממצא חיובי של המחקר הוא שבעשור האחרון ישנה ירידה של 28 אחוז בציד הלא חוקי של הצבים דבר שנעשה ככל הנראה כתוצאה מהגנה משפטית מוגברת ברחבי העולם על המינים האלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו