"היו קשובים לתחזיות": סופה טרופית מהמזרח והדרום נכנסת לישראל החל מהיום (רביעי) בצהריים, עם אפשרות לגשמים כבדים במקומות שונים בארץ, וסכנה ממשית לשטפונות במזרח כולו ובדרום, כולל חסימה נרחבת של כבישים. משטרת ישראל נערכת לסופה והוציאה הודעה לציבור - עם המלצות על שמירת ביטחוננו בימים הקרובים.
מערכת גשם מהסוג הזה הנה בעיקרה מערכת טרופית אשר יכולה גם להוריד גשמים משמעותיים במזרח ובדרום וכן במקומות רבים בארץ. האפשרויות לירידת גשם כרגע הן מקריית שמונה ועד אילת, לכל אורך ורוחב הארץ. אפשרות זו, ולאור העובדה שהעננים נכנסים מהמזרח והדרום, מעלה לגבהים את הסכנה משטפונות בזק בכל האזורים המועדים לכך.
משטרת ישראל תתפרס באיזורים הרלוונטים, בכדי לתת שירות מיטבי לציבור משתמשי הדרך, בכבישים ובצירים הראשיים בפרט, הכל במטרה לשמור על בטיחות.
זאת ועוד, המשטרה מסרה כי תפרסם כל מידע אודות חסימות כבישים ושיבושי תנועה בעקבות מזג האוויר וממליצה לציבור להימנע מהגעה למקומות בהם קיים חשש לפגעי מזג האוויר ולהיות קשובים לתחזיות מזג האוויר.
באילת ובערבה נערכים לשיטפונות
באילת ובערבה נערכים לתרחיש של אירוע שיטפונות חמור והצפות. יחידת היל"מ של כבאות ישראל באילת - יחידה לחילוץ ממים זורמים כבר נערכה ולוחמי אש, חברי היחידה שובצו במשמרות בסוף השבוע, החל מהיום, גם באילת וגם בערבה.
"בתחנת כיבוי אש אילת ובערבה יש יחידה מיוחדת עם לוחמים שמתמחים בחילוץ ממים זורמים", מספר בן, מזרחי דובר כבאות והצלה אילת ולוחם אש. "יש לנו שיתופי פעולה עם חיל הים בזירת ים סוף ובמקרה של שיטפון והצפות, אם נדרש לסיוע, חיל הים יסייעו לנו בסירות. חיל הים יודע לבוא ולעזור לנו, ולהעמיד עוד סירות. אנחנו נערכים על בסיס מודיעין ובהתאם להיסטוריה על מקומות שאנחנו יודעים שהוצפו בעבר".