X

זו כנראה הדרך המושלמת לחתוך עוגות

היא קלה, מהירה ולא משאירה פירורים או סכינים מלוכלכים שצריך לשטוף – אז למה לא כולם חותכים ככה?

ואפשר גם עוגה בצד , הילה דודאל
רוצים שגם החתיכות שלכם ייראו ככה?. צילום: הילה דודאל

כולם אוהבים עוגות. הן מתוקות, רכות ומנחמות – אבל לחתוך אותן יכולה להיות משימה מורכבת; החתיכות יוצאות עקומות, חצי מהעוגה נדבק לסכין ואתם נאלצים לשטוף מנות שלמות של קצפת טעימה, אם נשאל את הביטוי המקובל מאנגלית, down the drain (ולא, הקטע הזה לא נכתב באנגלית ותורגם). אבל יש דרך קלה יותר – וגרוק מסבירה לנו ישר ולעניין איך לחתוך עוגה – ובכן, ישר ולעניין.

שכחו מסכינים – קחו חוט דנטלי רגיל (בלי טעם מנטה, בבקשה), מתחו אותו בין הידיים, הניחו אותו מעל העוגה, ומשכו בעדינות כלפי מטה דרך השכבות (אם יש כאלו). התוצאה היא חתיכות מושלמות בקווים ישרים וכמעט בלי פירורים. כל חתיכה תיראה כמו מתוך תמונה במדור האוכל שלנו.

זה עובד כל פעם, כי החוט דק ומדויק יותר מסכין, ולא מועך את המרקם. בפעמים הראשונות זה עלול להרגיש קצת מוזר לחתוך עוגה עם חוט דנטלי או חוט דיג – אבל עד מהרה התוצאות יגרמו לכם להתרגל לשיטה ולהשתמש בה בלי לחשוב פעמיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר