כאשר הטמפרטורות מתחילות לצנוח עם תחילת החורף, גננים מחפשים דרכים יעילות להגן על צמחי החוץ שלהם מפני כפור ושלג. ה"מינכנר מרקור" מדווח שהגיע הזמן להגן על צמחים מפני תנאים קשים, ומציין: "כאשר הטמפרטורות יורדות במהירות והחורף המטאורולוגי מתחיל, דחוף להגן על צמחים מפני כפור ושלג. צמחים בעציצים צריכים לעבור למיקום חורף בטוח, ואלה שעל הקרקע צריכים להיות מורמים מהאדמה כדי למנוע קפיאה".
עצה יוצאת דופן אך מבטיחה הגיעה מבריטניה, הידועה בחיבתה לתה: העיתון הבריטי "מירור" מתייחס להמלצה של מומחית הצמחים מילי דורבק, שטוענת כי חליטת תה חמה נטולת קפאין, כמו קמומיל או רויבוש, יכולה לעזור בחיזוק דפנות תאי הצמח, מה שהופך אותם לעמידים יותר לקור. עצה מעניינת זו מציעה שהשקיית צמחים בסוגים מסוימים של תה יכולה לחזק אותם נגד טמפרטורות נמוכות, ובכך למנוע נזק בלתי הפיך שנגרם מכפור.
גישה זו עשויה להיראות לא שגרתית, אך גננים מודעים מזה זמן מה לכך שמשקאות חמים נפוצים יכולים להועיל לצמחים. ה"מינכנר מרקור" מציין כי "קפה יכול להיות טוב לצמחים, מה שכבר אינו סוד בקרב גננים". הרחבת רעיון זה לתה מציעה שיטה נוספת לתמיכה בבריאות הצמח במהלך החודשים הקרים. "אפילו צמחי בית מעריכים מעט מי תה", נכתב באותה כתבה.
לפי דורבק, צמחים בעציצים שהם עמידים לחורף באקלימים מסוימים ונשארים בחוץ במקומות מוגנים עשויים להפיק תועלת מיוחדת ממי תה. הדבר מרמז ששיטת התה יכולה להיות שימושית במיוחד לצמחים שלא ניתן להעביר פנימה, אך עדיין זקוקים להגנה נוספת. קור וקרח מהווים סכנות משמעותיות לצמחים בחורף, במיוחד לצמחים רגישים כמו סוקולנטים. לחות עודפת בעלים שלהם הופכת אותם לפגיעים לטמפרטורות קפיאה, מה שיכול להוביל לנזק בלתי הפיך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו