X

תראו לנו את האצבעות שלכם – ונגיד לכם כמה אתם שותים

בעבר נמצא קשר הדוק בין חשיפה לטסטוסטרון טרום לידתי לבין נטייה להתמכרות לאלכוהול. כעת נמצא כי מדידת אורך האצבעות היא בדיקה פשוטה מאוד שמאפשרת לזהות בעלי נטייה מוגברת לצריכה מוגזמת של אלכוהול

מה אתם אומרים - אלכוהוליסטית?. צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית ideogram

מחקר חדש שפורסם ב-American Journal of Human Biology חשף קשר בין יחס אורך האצבעות לבין הרגלי צריכת אלכוהול. החוקרים מאוניברסיטת סוונסי מצאו כי אנשים שהאמה (“אצבע טבעת") שלהם ארוכה יותר מהאצבע נוטים יותר לצרוך אלכוהול בכמויות גדולות יותר.

המחקר כלל 258 סטודנטים באוניברסיטה, מתוכם 169 בנות ו-89 בנים, כאשר הגיל הממוצע היה 22. החוקרים מדדו את אורך האצבעות של המשתתפים באמצעות מדי זחיח (קליבר), והעריכו את דפוסי צריכת האלכוהול שלהם באמצעות שאלון זיהוי הפרעות שימוש באלכוהול, שפותח על ידי ארגון הבריאות העולמי.

המחקר התמקד ביחס בין אורך האמה לאצבע, המושפע מחשיפה טרום לידתית להורמוני מין כמו טסטוסטרון ואסטרוגן. יחס נמוך יותר מצביע על רמות טסטוסטרון טרום לידתיות גבוהות יותר, דבר שנקשר לצריכת אלכוהול מוגברת. משתתפים עם אמות ארוכות יותר בהשוואה לאצבעות הראו צריכת אלכוהול גבוהה יותר וציוני ‘גבוהים’ יותר במבחן הפרעת האלכוהול, עם מתאם משמעותי הן בקרב גברים והן בקרב נשים. עם זאת, המתאם היה חזק במיוחד בגברים, ועוד יותר מכך בכאלה שאצלם ההבדל בולט ביד ימין.

"צריכת אלכוהול מייצגת אתגר חברתי וכלכלי משמעותי. הבנת הסיבות להבדלים אינדיבידואליים בהרגלי צריכה היא קריטית להתמודדות עם הבעיה", אמר פרופסור ג'ון מנינג מאוניברסיטת סוונסי.

46% מהמשתתפים היו ב"קטגוריה הנמוכה" של יחס אורך האצבעות, לעומת 75% מהמשתתפות. "יחס זה נחשב לסמן ביולוגי המצביע על האיזון בין טסטוסטרון ואסטרוגן במהלך ההתפתחות העוברית", הסביר מנינג.

החוקרים מדגישים כי סמנים פיזיולוגיים שנוצרו במהלך ההתפתחות הטרום לידתית מספקים מפתח להבנת היבטים רבים של התנהגות אנושית. מנינג הדגיש את חשיבות ההבנה של הבדלים אינדיבידואליים בצריכת אלכוהול והפוטנציאל לפיתוח שיטות מניעה חדשות, שמטרתן להפחית את הסיכון להתמכרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר