X

אנחנו יודעים שאתם אוהבים לנשק תינוקות – אבל אתם חייבים להפסיק

נכון, הם חמודים, מתוקים, בא לאכול אותם ושאר קלישאות. אבל כשאתם מנשקים תינוק שאינכם הוריו, אתם מסכנים אותו, ולא בצינון קל אלא בזיהומים מסכני חיים. זה מה שאפשר לעשות במקום

ילד מנשק את אחיו התינוק. צילום: Getty Images

54% מההורים הטריים והעתידיים מאפשרים לחברים ובני משפחה לנשק את תינוקם הרך, מבלי להיות מודעים לסיכונים הבריאותיים החמורים הכרוכים בכך, כך מעלה מחקר חדש שנערך על ידי ארגון The Lullaby Trust בבריטניה. בסרטון שהעלה ל-TikTok לפני כשבועיים והפך לוויראלי, הציג ד"ר קאראן ראג’ את הסכנות בנישוק תינוקות, והתגובות הרבות הראו כי המידע היה חדש עבור רבים. ביקשנו מ-Claude להסביר.

@dr.karanr

Newborn warning!

♬ original sound - Dr Karan Raj

מערכת החיסון של תינוקות רכים אינה מפותחת דיה בחודשי חייהם הראשונים, מה שהופך אותם לפגיעים במיוחד לזיהומים. בשלושת החודשים הראשונים לחיים, לתינוקות יש פחות תאי חיסון טבעיים בהשוואה למבוגרים. כתוצאה מכך, זיהומים שעלולים לגרום לתסמינים קלים בלבד אצל מבוגרים או ילדים גדולים יותר, עלולים להיות מסכני חיים עבור תינוקות.

אחת הדוגמאות הבולטות היא נגיף ההרפס; בעוד שאצל מבוגרים הנגיף גורם בדרך כלל לפצעי קור, אצל תינוקות הוא עלול להוביל למחלה קשה במהירות רבה. במקרים בהם ההרפס משפיע רק על העיניים, הפה או העור, רוב התינוקות יחלימו לאחר טיפול אנטי-ויראלי. אולם, אם הנגיף הופך למערכתי ומשפיע על איברי התינוק, הזיהום הופך לרציני בהרבה ועלול אף להיות קטלני. ככל שהתינוק צעיר יותר, כך הוא פגיע יותר לזיהום מהרפס, במיוחד בארבעת השבועות הראשונים לאחר הלידה.

תינוקות רכים גם פגיעים יותר לחיידקים זיהומיים מאשר ילדים גדולים יותר ומבוגרים. הם רגישים במיוחד לזיהומים מחיידקים תוך-תאיים, כמו סטרפטוקוקוס מקבוצה B שיכולים לגרום לאלח דם, דלקת ריאות, דלקת קרום המוח וזיהומי דם. בנוסף, הם פגיעים לזיהומים מחיידקי אי קולי שאינם מזיקים למבוגרים.

הורים לתינוקות רכים לא צריכים להרגיש לא בנוח כשהם מבקשים ממבקרים להימנע מנשיקות או מגע עם תינוקם. אם המבקר באמת דואג לרווחת התינוק, הוא לא אמור להיעלב מהבקשה, וההורים לא צריכים להרגיש שהם מגיבים בצורה מוגזמת.

אם בכל זאת חייבים לנשק את התינוק, הנה כמה המלצות להפחתת סכנת הזיהום:
1. יש להקפיד על רחיצת ידיים יסודית.
2. יש להימנע מנשיקות על הפה או הפנים – במקום זאת, אפשר לנשק את כף הרגל או את החלק האחורי של הראש.
3. מי שחווה תסמיני חולי, ולו קלים, צריך לשקול מחדש את הביקור, במיוחד אם התינוק בן פחות מחודש.
4. במקרה של פצעי קור (הרפס), יש לכסות אותם בתחבושת.
5. אם חולים אך חייבים לבקר, יש לעטות מסכה ולהימנע מקרבה יתרה לתינוק, במיוחד אם מדובר במחלה נשימתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר