X

ד"ר פרנקנשטיין: למה חוקרים בנו ברווזים ‘זומבים’ מעופפים?

"כל החיות שהשתמשנו בהן נרכשו דרך מפחלצים מוסמכים, ואנו מבטיחים שכל בעל חיים ששימש מת באופן טבעי", אמרו המדענים שהכניסו מנועים לגופות של ציפורים מפוחלצות

ברווז רובוט. צילום: מערכת feedy באמצעות FLUX.1

חוקרים במכון הטכנולוגי של ניו-מקסיקו פיתחו רחפנים שמוסווים בגופם של ברווזים מפוחלצים. צוות המחקר, בראשות ד"ר מוסטפא חסנאליאן, מרצה במחלקה להנדסה מכנית במכון, השקיע את השנתיים האחרונות בפיתוח הטכנולוגיה, שמיועדת לשיפור המעקב אחר חיות בר על ידי התמזגות טבעית בסביבה והפחתת הפרעות.

הרחפנים כוללים כנפיים נעות, שבנויות מחלקי פסיונים (קבוצת ציפורים הקרובה לתרנגולים) וברווזים. כדי ליצור מראה ‘טבעי’, בחנו החוקרים את תנועות הכנפיים וכוחות העילוי והדחף. "אנו שואפים להשיג תמונות וסרטונים ברזולוציה גבוהה לצורך מחקר של חיות בר ולימוד התנהגות ציפורים" אמר ד"ר חסנאליאן.

השימוש ברחפנים מסורתיים למעקב אחר חיות בר מציג אתגרים – בעיקר בשל הרעש שהם מייצרים. "אם אתה עוקב אחרי פילים באפריקה, הרעש לעיתים קרובות מפחיד את בעלי החיים וגורם להם להתפזר", הסביר חסנאליאן. באמצעות הפוחלצים, הצוות שואף ליצור רחפנים שאינם מפריעים לחיי הבר. בנוסף לרחפנים המעופפים, הצוות פיתח כלי שיט זעיר המחקה את תנועת הברווזים במים. חסנאליאן הסביר כי "הצורה הטבעית ומבנה הנוצות של ברווז אמיתי מפחיתים את ההתנגדות למים, ומאפשרים תנועה חלקה ויעילה יותר במים".

הצוות מדגיש כי הציפורים המשמשות בפרויקט לא נהרגו לצורך כך. "כל החיות שהשתמשנו בהן נרכשו דרך מפחלצים מוסמכים, ואנו מבטיחים שכל בעל חיים ששימש מת באופן טבעי", הסביר חסנאליאן. הוא הודה כי "האפשרות שכל טכנולוגיה תנוצל בדרכים לא מכוונות היא דאגה מוצדקת”, והוסיף כי "המחקר שלנו שואף לתמוך ביוזמות מדעיות וסביבתיות".

בנוסף לציפורים, הצוות חוקר עיצובים נוספים בהשראת נחשים, לטאות וקרפדות, במטרה ליצור כלים מתוחכמים יותר, המסוגלים לטפס ולקפוץ. הם גם מתכננים רחפני שן-ארי שמיועדים לסייע בפיזור זרעים. "הדבורים בסכנת הכחדה... יש להן תפקיד חשוב מאוד בפיזור זרעים", אמר חסנאליאן. "רחפני שן-הארי שאנו מפתחים יוכלו לשמש לפיזור זרעים, ורחפני הציפורים יכולים לשאת אותם בדרכים ידידותיות יותר לטבע".

הצוות מתכוון לקבל אישורים לטוס עם הרחפנים בסביבות לא-מדומות, כדי לבחון כיצד בעלי חיים אמיתיים יגיבו אליהם. עד כה, הניסויים נערכו בסביבות מבוקרות בקמפוס המכון הטכנולוגי של ניו-מקסיקו. "אנו יודעים שהם עשויים להיות מותקפים על ידי ציפורים אחרות - אבל זה חלק מהטבע", אמר חסנאליאן.

מקורות: USA Today, The Economic Times, Business News, Ocala Star-Banner, IFLScience, Scienze Notizie.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר