חודשים בודדים לפני שהקורונה הגיעה וגרמה לתפישת הזמן שלנו להתעוות, נכנסה רפורמת סימון המזון של משרד הבריאות לתוקף כדי לעזור לנו לבחור את המוצרים שאנחנו רוכשים בסופרמרקט בחוכמה. אלא שבפועל, העובדה שכ-90% מהמוצרים מכילים סימונים אדומים גרמה לנו להפסיק להתייחס אליהם באותה מהירות שבה התחלנו.
ישנם מזונות שגם בלי סימונים ידענו שאינם בריאים – למשל, פיצה, גלידה או חמאה. אבל ישנם מוצרי מזון שעליהם מעט פחות מובן מאליו למצוא חלק מהסימונים האדומים. בעזרת Claude ומסקנות מחקר אמריקאי שפורסם לפני חודשיים בכתב העת Nutrients, נציג כאן כמה מוצרים שלא סתם מכילים את הסימון האדום, וחשוב לדעת שהם דוחפים לנו כמויות באמת מפתיעות של שומן וסוכר לגוף.
- חזה עוף: למרות שהוא מקודם כמזון דל בשומן רווי, הוא עדיין מכיל כמות מסוימת.
- קטשופ: מכיל כמות מפתיעה של סוכר.
- גבינה: אחד המקורות העיקריים לשומן רווי בתזונה המערבית.
- משקאות קלים: מקור עיקרי לסוכר.
- משקאות אנרגיה: גם הם עתירי סוכר.
- רטבים על בסיס עגבניות: תורמים לצריכת הסוכר היומית.
- חטיפי דגנים: מכילים יותר סוכר מכפי שרבים חושבים.
- לחמי שמרים: מקור נוסף לסוכר בתזונה.
המלצות התזונה העכשוויות בארה"ב הן להגביל את צריכת השומן והסוכר ל-10% מצריכת הקלוריות היומית. אולם, המחקר מצא שרוב המבוגרים חורגים ממגבלות אלה, וצורכים שומנן רווי בשיעור של 12% מהתזונה היומית וסוכר בשיעור של 14%-16% מצריכת הקלוריות היומית.
פרופסור כריסטופר טיילור, מחבר המחקר הראשי, מדגיש את החשיבות של מודעות לתרומה המצטברת של מזונות אלה לצריכת השומן והסוכר היומית. הוא ממליץ לקרוא בקפידה את טבלאות הערכים התזונתיים, להיות מודעים לכמויות הקטנות של שומן וסוכר במאכלים שנחשבים בריאים, ולשים לב לצריכה המצטברת לאורך היום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו