עמוס בשומנים רוויים ונתרן. בשר מעובד . צילום: Freepik

אוכלים את הלב: 3 דברים שקרדיולוגים לא רוצים על שולחן האוכל שלנו

בקרב האפי נגד מחלות לב, מומחי התחום מובילים מאבק נגד 3 דברים שכיחים בתזונה המערבית שהמחיר שהם גובים מליבנו גבוה. גדושים בשומנים רוויים, נתרן, סוכרים מוספים ופחמימות מזוקקות, רצוי למצוא להם חלופות בריאות. הלב שלנו יודה לנו

בשדה הקרב נגד מחלות לב, הקרדיולוגים נלחמים באויב אימתני – התזונה המערבית. כסיבת המוות המובילה בארצות הברית, מחלות לב הציבו את מומחי הלב האלה לכוננות גבוהה, מה שגרם להם לאצור רשימה של נבלים תזונתיים שכל מי שיש לו לב, כדאי שירחק מהם כדי להגן עליו. להלן, בסיוע ChatGPT, שלושת האשמים העיקריים:

1. בשר מעובד: האשם המיידי

עמוס בשומנים רוויים ונתרן. בשר מעובד, צילום: freepik

דמיינו את הארוחה האמריקאית המובהקת, וסביר שנקניקיות ובייקון יתפסו את מרכז הבמה. למרבה הצער, מזונות פופולריים אלה הם בדיוק מה שמגביר את הסיכון למחלות לב. בשר מעובד, כולל בייקון, נקניקיות, נקניקים ובשרים לארוחת צהריים, עמוסים בשומנים רוויים ונתרן.

שומנים רוויים, הידועים לשמצה כמתמצקים בטמפרטורת החדר, יכולים לשבש את רמות הכולסטרול, ולהעלות את הסיכון למחלות לב. נתרן, הפועל כחומר משמר במזון מעובד, יכול לגרום ללחץ דם להרקיע שחקים, לפגוע בעורקים חיוניים ולהפריע לזרימת הדם ללב. אפילו כמויות קטנות של בשר מעובד נקשרו לעלייה מדאיגה בסיכון למחלות לב, כפי שמראים מחקרים. החלפתם בחלופות לא מעובדות יכולה להיות מצילת חיים.

2. חטיפים מעובדים: טרוריסטים פריכים

עשירים בשומן רווי, נתרן, סוכר מוסף ופחמימות מזוקקות. חטיפים,

מצ'יפס ועד דגנים ממותקים, חטיפים מעובדים הם חרב פיפיות עשירה בשומנים רוויים, נתרן, סוכרים מוספים ופחמימות מזוקקות. צריכת נתרן מופרזת קשורה לשיעור מדהים של 1 מתוך 10 מקרי מוות קרדיווסקולריים, על פי כתב העת New England Journal of Medicine. בינתיים, סוכרים מוספים, הנמצאים בשפע בחטיפים אלה, קשורים לסיכון גבוה ב -38% למוות ממחלות לב.

פחמימות מעובדות, הנפוצות בלחם לבן ובמאפים, יכולות להרחיב את קו המותניים ואת הסיכון לבעיות לב. התרופה? החליפו את העבריינים האלה בדגנים מלאים, פירות טריים וחלופות בריאות ללב כמו אגוזים וזרעים.

3. משקאות דיאט: ההונאה הלא כל כך מתוקה

עשירים בממתיקים מלאכותיים כמו אספרטיים, משקאות דיאט מוגזים עלולים להגביר את התיאבון, צילום: @rawpixel.com / Freepik

בשאיפה לצמצם את צריכת הסוכרים המוספים, משקאות דיאט הפכו לבחירה פופולרית, אבל הם עשויים להיות זאבים בעור של כבשים. משקאות דיאט, העשירים בממתיקים מלאכותיים כמו אספרטיים, עלולים להגביר את התיאבון, מה שמוביל לצריכה קלורית גבוהה יותר ולסבירות גבוהה יותר להשמנת יתר – גורם סיכון משמעותי למחלות לב. מוצרים המסומנים כ"ללא סוכר" עדיין עשויים להכיל ממתיקים מלאכותיים, ולכן ערנות היא המפתח. כשזה מגיע ללב שלכם, זה לא רק עניין של הימנעות ממשקאות ממותקים - זה עניין של קבלת החלטות מושכלות כדי להגן על הבריאות שלכם. 

בקרב האפי נגד מחלות לב, הקרדיולוגים הם הגיבורים האלמונים בחזית. בשר מעובד, חטיפים מעובדים ומשקאות דיאט הם דבר שבשגרה בתזונתם של רבים, אבל המחיר שהם גובים מליבנו אינו מוטל בספק. הקשיבו ל מומחי הלב אלה, החליפו את המזונות המזיקים ללב בחלופות בריאות. הלב שלכם יודה לכם על זה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו