שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
X

מרגש: לקרנפים הנדירים נולדה גורה שלישית

ביום שבת נולדה באינדונזיה קרנפית צעירה ובריאה שמביאה תקווה לזן שבעבר היה נפוץ ברחבי אסיה, אך בני אדם שצדו אותו כדי להשתמש בקרניו הביאו אותו לסף הכחדה

הקרנפיות האם והבת באינדונזיה
הקרנפיות האם והבת באינדונזיה. צילום: Biro Humas / KLHK

בשבת האחרונה חגג הפארק הלאומי וויי קאמבאס באינדונזיה את לידתה של גורה חדשה מזן קרנף סומטרה, שנמצא בסכנת הכחדה חמורה. הסתייענו ב-ChatGPT כדי להביא את הבשורה הטובה.

לפי הודעת משרד הסביבה והיערות של אינדונזיה, מדובר בגורה השלישית של האם, ראטו, והאב, אנדאלס, קרנף סומטרי בן 22 שנולד וגדל בגן חיות בסינסינטי שבאוהיו והועבר לאינדונזיה למטרות זיווג. הגורה, שעדיין לא קיבלה שם, נולדה בריאה, במשקל של 27 ק"ג, עמדה על רגליה תוך פחות מ-45 דקות והונקה על ידי אמה לאחר פחות מ-4 שעות.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Kementerian LHK (@kementerianlhk)

שרת הסביבה והיערות, סיטי נורבאיה בקאר, הביעה את שמחתה וקבעה כי מדובר ב"חדשות משמחות לא רק לאינדונזיה, אלא לעולם כולו".

הלידה הזו סמלית למדי, שכן היא קרתה בשמורה שנמצאת באי סומטרה, שכפי שמרמז שמם הוא מקורם של הקרנפים הללו. בעבר הם היו נפוצים בכל רחבי דרום-מזרח אסיה, אך ציד אגרסיבי למטרת שימוש בקרניים שלהם הורידה את מספרם לכמה עשרות עד מאות בודדות כיום. ואם זה לא מספיק, נטייתו של הזן הזה להתבודדות מקשה מאוד על זיווגים והולדת דור המשך שישמר את הזן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר