ארה"ב אמנם חגגה בחודש הקודם 247 שנות עצמאות – אך הדגל שלה, כפי שאנחנו מכירים אותו, קיים פחות שנים ממדינת ישראל. למעשה, הדגל הזה עבר כל כך הרבה שינויים במהלך השנים שהינו צריכים, בעזרת ChatGPT, לסכם אותם ולקטלג אותם כך שלא נצטרך לשעמם אתכם עם כל עשרות השינויים שהוא עבר:
1777: הולדת הכוכבים והפסים
המסע מתחיל עם תחילתה של ארצות הברית. בשנת 1777, שנה לאחר הכרזת העצמאות, הקונגרס העביר את חוק הדגל הראשון, שקיבע את עיצוב הכוכבים והפסים. הדגל התהדר ב-13 פסים אדומים ולבנים, שסימלו את 13 המושבות שהאיחוד כלל אז, בעוד השדה הכחול בפינה השמאלית העליונה הכיל 13 כוכבים לבנים – שוב, כוכב לכל מדינה, בתצורה של טורים.
1795: הצפיפות מתחילה לעלות
התרחבות האיחוד הביאה איתה לשינויים קלים בעיצוב הדגל. השינוי הראשון היה חוק הדגל משנת 1794, שהורה להעלות את מספר הכוכבים והפסים ל-15 כל אחד, כדי לשקף הוספת מדינות חדשות.
1818: פיצוץ אוכלוסין
בתחילת המאה ה-19, עם הוספתן של 5 מדינות נוספות, הבינו בהנהגה שהעלאת מספר הפסים בדגל תהפוך אותו לצפוף מדי. לכן, חוק הדגל משנת 1818 החזיר את 13 הפסים המקוריים, והסתפק בשינוי מבנה הכוכבים במלבן הכחול כדי להתאים למספר המדינות העולה. הגרסה הראשונה של הדגל הזה הכילה 4 שורות של 5 כוכבים כל אחת.
במקביל לשינוי מספר הכוכבים, גם הסידור שלהם בתוך המלבן הכחול הוצג לעתים באופנים שונים. גרסאות מסוימות של הדגל נראו כמו דגל האיחוד האירופי, כאשר הכוכבים מסודרים במעגל, ולעתים אף במספר מעגלים, בעוד שבגרסאות אחרות הכוכבים סודרו בתצורה של כוכב גדול יותר.
1959: חוגגים 50
עם הפיכתן של אלסקה והוואי למדינות מן המניין ב-1959, דגל ארה"ב קיבל בברכה את שני הכוכבים האחרונים שלו, כאשר הכוכב ה-49 הביא איתו סידור של 7 שורות של 7 כוכבים כל אחת, בעוד הכוכב ה-50 הציג סידור מדורג בתשע שורות של חמישה ושישה כוכבים לסירוגין. פריסה זו נבחרה כדי לספק קומפוזיציה מאוזנת מבחינה ויזואלית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו