כאן בארץ: פריחת הדובדבן שמזכירה את יפן

המטיילים בגוש עציון יוכלו ליהנות מהפריחה שצפויה להימשך כחודש בלבד ולאחריה יתחיל הקטיף, שיסתיים ביוני

לא ביפן - כאן בגוש עציון. פריחת הדובדבן , מאיר פרייהן, הבעלים של מטע פטל בהר בגוש עציון
לא ביפן - כאן בגוש עציון. פריחת הדובדבן. צילום: מאיר פרייהן, הבעלים של מטע פטל בהר בגוש עציון

אחת התופעות שהכי מאפיינות את יפן היא פריחת הדובדבן. זה קורה בדרך כלל בתקופת האביב וכעת, אפשר לראות אותה גם בישראל. בדרך כלל, הפריחה מתאפיינת בשני צבעים - ורוד ולבן. כאן בגוש עציון, הפריחה היא בלבן.

הקטיף מסתיים ביוני. פריחת הדובדבן, צילום: מאיר פרייהן, הבעלים של מטע פטל בהר בגוש עציון

מהמועצה האזורית גוש עציון נמסר: ״פריחת הדובדבן בגוש עציון החלה וצפויה להימשך כחודש בלבד ולאחריה יתחיל הקטיף שמסתיים ביוני. כלומר, כל התהליך מרגע הפריחה ועד לסיום הקטיף אורך כחודשיים בשנה. לעץ עצמו לוקחים כ-4 שנים עד שמגיע למצב שמאפשר פריחה. כדי לייצר את הפריחה והפרי מייבאים למטעים דבורים שמאביקים את העץ וגורמים לפרי לחנוט. לתהליך עצמו נחוצים אלפי דבורים וכדי לוודא הפרייה שלא תושפע ממזג האוויר של עונת המעבר מייבאים גם כן דבורות בומבוס שהן יותר עמידות לעניין. התהליך מביא לייצור של בין טון לטון וחצי לדונם הנחשב לאיכותי באזור גוש עציון״.

איך מגיעים? מהמועצה מסבירים כי ״מצומת האלה נוסעים על כביש 375 כ-6 ק"מ פונים ימינה בצומת עציונה לכביש 367. עולים במעלה ההר כ- 14 ק"מ. בכיכר של כפר עציון ממשיכים ישר עד שניתן לבצע פניית פרסה. לאחר הפנייה חוזרים מערבה ופונים ימינה לשביל עפר בתוך חורשה. נוסעים בכביש הצר עד לחניה מימין.

לבאים מכיוון ירושלים:
נוסעים על כביש 60 (כביש המנהרות) לכיוון דרום כ-14 ק"מ. בכיכר הגדולה - צומת גוש עציון פונים ימינה. 300 מ' לאחר הכניסה השניה לאלון שבות פונים ימינה לשביל עפר בתוך חורשה (שלט "עין מסלע"). נוסעים בכביש הצר עד לחניה מימין״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר