בימים האחרונים מופצת הודעה ברשתות החברתיות ובקבוצות הווטסאפ השונות, לפיה תאילנד אסרה על כניסת ישראלים בעקבות המלחמה.
נתחיל ונדגיש - מדובר בפרסום שקרי. צילום המסך שכביכול פורסם באתר חדשות ישראלי, מזויף לחלוטין, הכתבה הזאת לא פורסמה ובתאילנד לא אוסרים על כניסת ישראלים ואין כל כוונה לעשות כך.
הפרסום המזויף הגיע לישראלים רבים באמצעות הרשתות החברתיות וקבוצות הווטסאפ וגרם ללא מעט בלבול בקרב תיירים. בשיחה עם אורי חלמיש, סמנכ"ל המרכז למטייל תאילנד הוא מסביר: "לצערנו עקב המצב, מטיילים הרואים פרסום בקבוצות פייסבוק אינם בודקים את הדברים לעומק אל מול גוף הנמצא בתאילנד, ומשנים את התכנון ללא סיבה הגיונית".
חלמיש מוסיף: "קיבלנו פניות מצד נוסעים מבולבלים וחבל, כמובן שאין כל החלטה כזאת או צפי לאיסור כניסת ישראלים לתאילנד. היחסים בין המדינות מעולים ורק לאחרונה נשבר שיא במספר כניסות ישראלים לתאילנד בחודש אפריל".
מלשכת התיירות של תאילנד בישראל נמסר: "היחסים בין ישראל ותאילנד הם סיפור אהבה של ממש. באפריל האחרון נשבר שיא של כל הזמנים במספר הישראלים שנסעו לתאילנד - 24,243. זינוק של 36 אחוזים לעומת אשתקד.
"ככלל, בעידן בו קל מאוד להפיץ 'פייק ניוז' ברשתות החברתיות, אנו ממליצים שלא להאמין לכל תמונת מסך, אלא לבדוק את המידע שאנו מפיצים באמצעות כלי התקשורת הממוסדים. תאילנד לא רק שמקבלת בשמחה ובחיבוק אותנו, הישראלים, אלא שלאחרונה אושרה גם כניסת ישראלים למדינה ל-60 יום ללא צורך בוויזה, ואושרה ויזה מיוחדת שתאפשר לרבים לעבוד, ללמוד או לקבל טיפול רפואי בתאילנד לכניסות מרובות של 180 יום בכל פעם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו