"תיירים מגיעים לשם ומתפשטים – ונשקלת סגירה מוחלטת של המקום"

בעקבות תופעה שבה תיירים מגיעים לאזורים מקודשים בבאלי שבאינדונזיה, החליט המושל המקומי לצמצם אליהם את כניסת התיירים • האיסור תלוי באישור הפרלמנט המקומי, אבל הגישה הנוקשה כבר הביאה בעבר לגירוש תיירים מהמדינה

תיירות באחד מחופי באלי, ב-2017. צילום: Getty Images

ישראלים שמחזיקים בדרכון ישראלי בלבד עדיין לא יכולים לבקר בבאלי שבאינדונזיה, אבל לא מעט תיירים מהארץ שמגיעים לשם עם דרכונים זרים.

לאחרונה החלה במדינה תופעה מוזרה שגורמת לממשלה לצמצם כניסת תיירים לאזורים מסוימים באי, כשהסיבה המרכזית לכך היא חילולם של אזורים המקודשים לציבור המקומי, בהם תיירים הצטלמו בעירום. צמצום הכניסה כולל את הטיול בהרים הוולקניים השונים של האי, בהם הר הגעש הפופולרי באטור וב-21 פסגות של הרים נוספים.

יש לציין כי בשנה שעברה תיירת רוסיה גורשה מאינדונזיה לאחר שהצטלמה בעירום ליד עץ מקודש באי. תיירת אחרת גורשה אחרי שפרסמה תצלום שלה שבו היא עירומה למחצה כשהיא נמצאת על פסגת הר הגעש אגונג. התצלום הפך ויראלי ברשת, והרגיז מאוד את השלטונות המקומיים.

אחד מחופי באלי, צילום: Getty Images


חשוב לציין גם כי האיסורים על התיירים עוד לא נכנסו לפועל והם מחייבים אישור של הפרלמנט המקומי, אבל הם מהווים חלק מתוכנית כוללת של מושל האי וויאן קוסטר לבלימת התנהגות לא הולמת בעת טיול באתרי המקום.

התוכנית החדשה של המושל כוללת הדרכה לתיירים שמגיעים לאי, במטרה שאלה ילמדו כיצד להתנהג ולהתלבש באזורים המקודשים לציבור המקומי. גישתו הנוקשה יחסית של הממשל המקומי להפרת הסדר באה לידי ביטוי בשנה שעברה, אז נאסר על תיירים לשכור יותר אופנועים באי, וזאת עקב נהיגה פרועה של חלק מהם. כעת, במקום אופנועים, התיירים יכולים רק לשכור מכוניות באי.

חשוב לציין כי הרגישות הרבה של הממשל האינדונזי נובעת מכך שבניגוד לרוב תושבי המדינה, שהם מוסלמים, ההינדואיזם הבאלינזי מהווה את הדת העיקרית בבאלי. מציאות זו גורמת למשטר לצאת מגדרו בשמירה על הרגשות הדתיים של בני האי, וזאת על מנת למנוע ניסיונות פרישה שלהם מאינדונזיה על רקע דתי. ביטוי לכך הוא ההגנה הנחרצת על מקדשים הינדיים ואתרים קדושים, כולל הר אגונג, שמצויים באי.

האי באלי שבאינדונזיה, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר