חברת התעופה הגדולה בישראל צפויה לחתום בקרוב על הסכם שיתוף פעולה (קוד שייר) עם חברת אתיחאד מאבו דאבי. אתיחאד היא חברת התעופה השנייה בגודלה באיחוד האמירויות ונחשבת לאחת מחברות התעופה הטובות בעולם. לחברה יותר ממאה מטוסים ובסיסה נמצא באבו דאבי, בירת איחוד האמירויות.
הסכם שיתוף הפעולה בין שתי החברות יאפשר לנוסעים ישראלים ונוסעים מאיחוד האמירויות לטוס עם אחת החברות ולהמשיך עם החברה השנייה לאחד מיעדי ההמשך שלה. לדוגמה, נוסע ישראלי יוכל לטוס עם אל על לאבו דאבי ומשם להמשיך באותו כרטיס טיסה עם מטוס של אתיחאד לאחד מהיעדים הרבים של החברה.
בכיוון ההפוך, יוכל נוסע מאיחוד האמירויות לטוס עם אתיחאד לתל אביב ומכאן להמשיך עם אל על לאחד מיעדי החברה באותו כרטיס טיסה. מדובר בהסכם משמעותי מאוד שיאפשר לאל על להשתלב בשוק התעופה החדש שמתהווה בעקבות הסכמי השלום של ישראל עם איחוד האמירויות ובחריין והאפשרות לטוס מעל סעודיה.
ההסכם צפוי להיות גם בכל נושא המטען שכן גם אל על וגם אתיחאד מפעילות טיסות מטען ובעקבות ההסכם שנרקם, יוכלו שתי החברות לפעול בשיתוף פעולה שכמובן יהיה שווה לאל על הרבה מאוד כסף.
במקביל, הודיעה אל על כי תחזיר את הקווים לבריסל ומוסקבה ותפעיל טיסות לנמל התעופה החדש שנפתח לאחרונה בברלין. כל הטיסות יחלו כבר בשבועיים הקרובים. אל על תחזיר גם את הקו לניו ארק שבניו ג'רזי שיצטרף לשאר הקווים הפעילים של החברה בארה"ב ובניהם לוס אנג'לס, מיאמי וניו יורק.
יש לכם שאלות? מוזמנים לפנות לכתב בחשבון האינסטגרם שלו