סאמר מינא סלים ערביד, ראש החוליה שרצחה את רנה שנרב ז"ל

השופטת המליצה: לאפשר לקרובי משפחתו של ראש החוליה שרצחה את רנה שנרב יוכלו לבקרו

שופטת בית הדין הצבאי המליצה לגורמי החקירה לאפשר לאחותו ולאישתו של ראש החוליה שרצחה את רנה שנרב ז"ל לבקרו • ההמלצה הגיעה לאור מצבו הרפואי

בדיון שנערך היום (רביעי) בבית הדין הצבאי בנוגע להארכת מעצרו של ראש החוליה שרצחה את רנה שנרב ז"ל בפיגוע במעיין דני בחודש אוגוסט, אישרה השופטת בתיק לאחותו של הנאשם לבקרו בבית החולים מתוך התחשבות במצבו הרפואי.

סאמר ערביד, שהפעיל את המטען שהרג את רנה וגרם לפציעתם של אביה ואחיה, נעצר ברביעי שעבר. הוא אושפז במהלך במצב קשה מאוד לאחר שלטענת השב"כ הוא חש לא בטוב בחקירתו. ערביד הוגדר כ"פצצה מתקתקת" ועל פי גורמי החקירה חקירתו מנעה פיגוע נוסף. בהמשך לכך, אישרה השופטת ביקור נוסף של אישתו של החשוד ברצח, לאחר שאתמול הגיעה אשתו לבקרו בבית החולים. 

בחוות הדעת המליצה השופטת לגורמי החקירה והשב"ס לאפשר את הביקור בשל ההחמרה במצבו. במקביל הורתה לגורמי החקירה להעביר באופן מיידי לנציגי ההגנה את החומר הרפואי העדכני של החשוד. 

רנה שנרב ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

בתוך כך ציינה השופטת כי בימים האחרונים חל שיפור הדרגתי במצבו של החשוד וייתכן כי בימים הקרובים ניתן יהיה לשוב לחקירה

כזכור, בתחילת השבוע הורה משרד המשפטים לחקור את נסיבות אישפוזו של ערביד. בהודעה מטעם המשרד נכתב: "במענה לפניות כתבים, הרינו לעדכן כי היחידה לבירור תלונות נחקרים (המבת"ן) החלה בבדיקה לגבי האירוע שבמהלכו החשוד במעורבות בפיגוע בעין דני, שבו נרצחה רנה שנרב ז"ל, אושפז בעת שהיה עצור ותחת חקירה של השב"כ. במסגרת הבדיקה נאספים בשלב זה חומרים רלוונטיים".  

חברי הרשימה המשותפת פנו ליוץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט ודרשו ממנו לפתוח בחקירה בנוגע לטענות על עינויים בחקירות שב"כ. במכתב ששלחו ליועמ"ש נכתב כי "ערביד היה איש בריא שעבר התעללות מזעזעת וקשה במהלך החקירה בשב"כ ופונה לבית החולים במצב קשה וללא הכרה, היחס כלפיו הוא חציית כל הקווים האדומים ומנוגד לחוק. יש לעצור את שיטות החקירה ולחקור את כל המעורבים בהתעללות שעבר".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...