אפל מבהירה: טיקטוק ושאר האפליקציות של חברת בייטדאנס לא יחזרו לחנות האפליקציות בארה"ב, לפחות עד שיימצא להן קונה אמריקני. זאת, למרות הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ, שהעניק לחברה הסינית ארכה של 75 יום לדחיית האיסור הפדרלי.
בדף תמיכה חדש, אפל הודיעה כי מ-19 בינואר 2025, אפליקציות של בייטדאנס לא זמינות להורדה או עדכון בארה"ב. בין האפליקציות נמצאות גם CapCut ו-MARVEL SNAP, שהפכו פופולריות במיוחד בשנים האחרונות.
משתמשים שכבר התקינו את האפליקציות יוכלו להמשיך להשתמש בהן. עם זאת, לא ניתן יהיה למחוק ולהתקין אותן מחדש או להעבירן למכשירים חדשים. בנוסף, הרוכשים לא יוכלו לבצע עדכוני גרסה, רכישות בתוך האפליקציות או לחדש מנויים קיימים.
המשבר של בייטדאנס
המתיחות בין ארה"ב לבייטדאנס החלה עוד ב-2020, אז הוביל ממשל טראמפ קמפיין אגרסיבי נגד טיקטוק בטענה לסיכון ביטחוני בשליטת גורמים סיניים באפליקציה. כעת בייטדאנס, שב-60% ממניותיה מחזיקים משקיעים מוסדיים גדולים כמו BlackRock והקרלייל גרופ, מתנגדת נחרצות למכירה כפויה של טיקטוק. החברה אף הודיעה כי תעדיף לסגור את הפעילות בארה"ב במקום להעביר את האפליקציה לידיים אמריקניות.
בהצהרת בייטדאנס נרמז כי המהלך הנוכחי משקף חוסר הבנה מצד הממשל האמריקני. הוזכר כי טראמפ עצמו היה מיוזמי החסימה של טיקטוק עוד קודם לכן. כעת, כשהוא שב לתפקיד, מתעוררת השאלה אם המדיניות שלו תסייע לחברה או דווקא תזיק יותר.
נכון לעכשיו, אין סימנים לקידום מו"מ למכירת טיקטוק. המשתמשים האמריקנים מוצאים את עצמם במצב מורכב, כאשר כל פעולה תלויה במכירת בייטדאנס לבעלים חדשים. אם לא יימצא פתרון בקרוב, אפליקציות רבות עלולות להיעלם מהשוק האמריקני לחלוטין, ולא בפעם הראשונה. האם נראה סיום למשבר הזה, או שהוא ימשיך להשפיע על מיליוני משתמשים בארה"ב?
הכתבה פורסמה לראשונה באתר The Verifier
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו