החפץ הנחשד כרימון רסס // צילום: דוברות המשטרה

בלון תבערה עם חפץ הנחשד כרימון התגלה בעוטף עזה

מתנדבי אגף התנועה זיהו את הבלון מתעופף ואיתרו אותו על כביש 234 • עד כה לא נעשה שימוש בנשק מסוג זה במסגרת טרור ההצתות מרצועת עזה • הפלשתינים: צה"ל ירה לעבר מפגינים שהבעירו צמיגים בצפון הרצועה • לאחרונה חלה עלייה באלימות על רקע המבוי הסתום במו"מ להסדרה

עליית מדרגה בטרור ההצתות? בלון תבערה מחובר לחפץ הנחשד כרימון רסס התגלה היום (שני) בכביש 234, בין רעים לאורים שבעוטף עזה. במשטרה הודו שמבדיקה ראשונית עולה שמדובר ברימון רסס. עד כה לא נעשה שימוש בנשק מסוג זה במסגרת שיגור בלוני ועפיפוני התבערה מרצועת עזה אל עבר שטח ישראל.  

במהלך פעילות אכיפה בכביש 232 זיהו מתנדבי אגף התנועה בלון המתעופף כשאליו מחובר חפץ חשוד, לאחר שהבלון הורד הבחינו כי מדובר ברימון נצור. מיד בוצעו פעולות לבידוד הזירה ובמקביל הוזעקו כוחות נוספים לסיוע, בשלב זה הטיפול בחפץ החשוד מתבצע על ידי חבלן משטרתי.

הכביש ייסגר לתנועת כלי רכב בהתאם לצורך וציבור הנהגים מתבקש להישמע להוראות השוטרים ולנסוע בדרכים חלופיות. עוד נמסר מהשטרה: "אנו קוראים לציבור לנקוט במשנה זהירות בכל הקשור לחפצים חשודים מעין אלו - עפיפונים ובלונים, העלולים להכיל בקרבם חומר נפץ ו/או חומרי בערה העלולים לסכן את שלום הציבור. בכל איתור של חפץ חשוד יש לדווח למוקד 100 של משטרת ישראל ולהותיר את הטיפול בחפץ החשוד לשוטרי וחבלני משטרת ישראל".

בדרך להסלמה? עימותים ברצועת עזה (ארכיון) // צילום: אי.אף.פי

כמו כן, שריפה פרצה בכפר עזה עקב בלון תבערה אחר ששוגר מהרצועה. גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול אמר: "היום נוכחנו שטרור בלוני התבערה לא חדל אלא ממשיך ואף עולה מדרגה, עם אמצעי חבלה שנועדו להעצים את עוצמת הפגיעה. הבלון עם מטען החבלה אותר היום במהלך סיור שגרתי של אנשי הבטחון שלנו בתוך שדה בוטנים".

ירקוני הוסיף: "מחר אמורים לקצור את השדה הזה והטרקטור היה יכול לעלות על המטען. הפעם נמנע אסון. אני מצפה מקובעי המדיניות שלא לעבור לסדר היום ולא לגלות מדיניות הכלה כלפי הטרור המתעצם על יישובינו. יש להפסיק את הטרור במידיית ולא לאפשר בשום אופן שהאיום מסכן החיים יהפוך לשגרת חיינו. אני מודה לצוות הביטחון של אשכול שאיתר את מטען החבלה בזמן ומנע אסון".

בר רון, תושב קיבוץ רעים פעיל במחאת הדרום ו״דור הקסאמים״ אמר ל"ישראל היום": "שוב אנו עדים לשכלו היכולות והמצאת פעולות טרור חדשות של חמאס. אני לא רוצה בכלל לתאר לעצמי מה היה קורה אילו משאית המובילה תחמושת הייתה עולה על הרימון ומפעילה אותו. מי יודע כמה בלונים ועפיפונים כאלה כבר נחתו בשטחנו ואולי עוד עלולים להתפוצץ בכל רגע על גג בית מגורים".

רון הוסיף: "אירוע זה מוכיח לנו התושבים שאין שום הסדר ואין שום מדיניות בנושא, זהו לא מצב שקט אך עדיין נענה בשקט מצידנו. הכי גרוע הוא שאין שום פתרון או פעולת מנע שתוכל לספק שיגרת חיים בסיסית לנו תושבי העוטף. טרור הבלונים נמשך והמצב הביטחוני באזור לא נרגע, אלא רק הפך מסוכן יותר בעקבות המסרים ״מלמעלה״ על שיפור במצב הביטחוני, דבר היוצר אדישות מצד התושבים וחוסר אמונה שמשהו יכול להשתנות. זו לא שיגרת חיים נורמלית. צריך להבין, בלון כזה יכול להרוג ולפגוע! אין צורך במוות של אדם כדי שייעשה מעשה".

התחממות בגזרה

מוקדם יותר, הפלשתינים דיווחו על ירי של צה"ל לעבר קבוצת נערים שניסתה לחצות את הגדר בצפון הרצועה, דרומית לזיקים על פי המקורות ברצועה, חמישה בני אדם נפגעו באורח קל עד בינוני. בהתפרעות השתתפו כמה מאות פלשתינים. לאחרונה חלה עלייה באלימות ברצועת עזה, על רקע המבוי הסתום במשא ומתן להסדרה בין חמאס לישראל. בלילה שבין שבת לראשון כ-450 פלשתינים התקהלו סביב הגדר והתעמתו עם כוחות צה"ל. שלושה רימונים ומטעני צינור הושלכו לעבר החיילים, לא היו נפגעים בקרב הכוח. 

בצה"ל נטרלו בשבוע שעבר שלושה מטענים ברצועה שיועדו לפגוע בכוח. כמו כן, בשישי האחרון כ-13 אלף פלשתינים התעמתו עם כוחות צה"ל במסגרת "צעדות השיבה". קצין צה"ל נפגע באורח קל ממטען צינור שהושלך. הפלשתינים דיווחו על שלושה הרוגים מירי, אולם אחד ההרוגים, נער עזתי, מת בכלל מזריקת אבנים מהצד הפלשתיני. משרד הבריאות בעזה הודו בכך לאחר פרסום הטענה מצד דובר צה"ל ודו"ח של עמותה פלשתינית לזכויות אדם בשם "מיזאן".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...