סדרת המדפסות PIXMA מבית Canon מציעה מגוון מדפסות רב תכליתיות משולבות מכונת צילום וסריקה לשימוש ביתי או משרדי. ניסינו את Canon PIXMA G3416 שהיתרון המרכזי שלה הוא המעבר החסכוני ממחסניות דיו יקרות לדיו בבקבוקים שממלאים ישירות אל המדפסת עצמה, והנה מה שחשבנו.
Canon PIXMA G3416 בפעולה
מה בקופסה
- המדפסת
- חוברת הוראות (ללא עברית)
- כבל חשמל (ללא כבל USB).
- שתי מחסניות - שחור וצבע
- ארבעה בקבוקים של דיו: שחור, ציאן, מג'נטה וצהוב
- דיסק התקנה
כבר עם שליפת המדפסת מהאריזה, התלהבנו מהמראה האלגנטי והנקי שלה. המדפסת לא מאוד גדולה, לא כבדה ולמעשה מרגישה די קומפקטית. בשלב הראשון תצטרכו להסיר כמה וכמה סרטי הדבקה שמגנים על החלקים השונים שלה. הסרטים מגיעים בצבע כתום, מה שעזר לנו לנחש שגם את חלק הפלסטיק הכתום שחבוי בתוך גוף המדפסת יש לשלוף ולזרוק.
הקומפקטיות של המדפסת מגיעה על חשבון מסך תצוגה ראוי - אמנם יש לה צג דיגיטלי אבל הוא לא באמת מסך. יש לציין שמדפסות ישנות ממנה כבר מגיעות עם מסכים צבעוניים ואינטואיטיביים ורובם פרקטיים ואפקטיביים למדי.
לעומת זאת, בצג הדיגיטלי של ה- PIXMAשבדקנו, כל הודעה או הנחיה נמסרת למשתמשים בצורת קוד של אות וספרה, שאת משמעותם נאלצנו לפענח בחוברת ההוראות המצורפת או באינטרנט. לא נוח, מסורבל ומצריך התעסקות שלוקחת זמן. במיוחד אנחנו צופים קושי לאנשים שלא דוברים/ קוראים אנגלית שכן החוברת לא מגיעה עם תמיכה בעברית.
תהליך ההתקנה
שלב ההתקנה היה מעט מייגע אבל לפחות מדובר בתהליך חד פעמי. בקנון צירפו כאמור דיסק הכולל סרטון הדרכה להפעלת המדפסת. במקרה שלנו לא היה שום צורך בדיסק כי כבר שנים רבות שאין ברשותנו מחשב עם כונן דיסקים.
לאחר התעמקות בחוברת ההוראות, מצאנו ברקוד שמוביל לסרטון ההסבר, כאשר כל שלב בחוברת ההוראות מלווה בברקוד משלו שמוביל לסרטון הדרכה של אותו שלב ספציפי. על פניו רעיון מעולה, אבל חוץ מהעובדה שנאלצנו לסרוק שישה ברקודים שונים כל פעם, סרטוני הווידאו היו איטיים ואילמים. לחלוטין אפשר היה להוסיף עריכה וקריינות ולהפוך את הסרטונים לנגישים ויעילים הרבה יותר.
מכלי הדיו נמצאים בקדמת המדפסת והם בעלי חזית שקופה, כך שרואים את כמות הדיו פיזית בעיניים. זה נוח גם למילוי וגם כמכוון לכמות הדיו שנותרה לשימוש. עם המילוי הראשוני נשארנו עם ממש מעט דיו עודף בבקבוק. תהליך המילוי מעט מייגע יותר מהחלפת מחסנית, אך הפעולה היא די בסיסית ופשוטה.
לאחר שלב המילוי פעלנו לפי ההוראות, שמחייבות קריאת אנגלית בסיסית, לאיפוס המדפסת. התהליך אורך בין 5 ל-6 דקות בה המדפסת מזרימה את הדיו אל תוך עורקיה. לאחר שלב זה כמות הדיו במחסניות ירדה והתפנה בה מעט מקום לשארית הדיו שנותר בבקבוקונים.
הזנת הנייר למדפסת היא לא דרך מגש תחתון או מגירה אלא בהזנה עילית כך שהדפים נשארים גלויים לעין וחשופים לאבק ולפגיעות.
בשלב הבא התחברנו מהמחשב הביתי לאתר של קנון, שם בחרנו את דגם המדפסת מבין הדגמים המוצעים והורדנו את הדרייבר המתאים על מנת להתקין את המדפסת על המחשב. ניתן לעשות את כל הפרוצדורה גם דרך הסלולרי באפליקציה, אבל אם תרצו להדפיס גם מהמחשב וגם מהטלפון יש לבצע את התקנת הדרייבר מהמחשב.
תמיכה רק במחשבי PC
בתור בעלי מקבוק, התאכזבנו מעובדה שהמדפסת נתמכת רק במחשבי PC ולא מתקשרת עם מחשבי מקינטוש של אפל. היא כן עובדת עם מכשירי אייפון, אך אנחנו הצלחנו לשלוח חומרים להדפסה רק באמצעות האפליקציה הייעודית של קנון ולא באמצעות AirPlay שכבר הפך לסטנדרט.
דרך האפליקציה Canon PRINT ניתן לבחור תמונות מהסמארטפון ולהגדיר את כל ההגדרות הבסיסיות בקלות. הממשק מאוד בסיסי ופשוט ולא מאפשר יותר מדי שינויים ואפשרויות לבחירה. ההדפסה מהירה למדי ועובדת בקצב מספק. במבחן ההדפסה נציין לטובה את הרעש שאינו חזק או צורם ולא הפריע לשטף העבודה שלנו.
בהדפסה צבעונית, הצבעים התגלו כמעט חיוורים ולא עמוקים במיוחד. הדבר מורגש בעיקר בגוונים האדומים שיצאו חלביים ועכורים. בניסיון הדפסה באיכות הגבוהה ביותר הצבעים רוויים יותר ומשתפרים במעט. מלבד זאת, ההדפסה עצמה חלקה ומרשימה ללא פסים או "כוויות" על התמונה.
הדפסה ללא שוליים ושליחת סריקה ישירות מהסמארטפון
אחר הפיצ'רים שאהבנו הוא הדפסת Borderless - המדפסת יודעת להדפיס עמוד A4 במלואו ללא שוליים לבנים. מגדירים זאת בפשטות בהגדרות ההדפסה דרך התוכנה ממנה אתם מדפיסים. הדפסנו קובץ תמונה איכותי של המונה ליזה וזה עבד נהדר.
הפיצ'ר השני שהרשים אותנו היא האפשרות לבצע סריקה באפליקציה או בטאבלט הכוללת תיקון אוטומטי לעיוותים שנוצרים בצילום ושליחה של הסריקה להדפסה. התוצאה המתקבלת מעט מפוסקלת ולא תואמת את חדות הסריקה אמנם, אך היא מספקת ועונה על צרכים ביתיים יומיומיים.
מסקנות
בשורה התחתונה כמדפסת ביתית או משרדית אישית, Canon PIXMA G3416 היא קומפקטית, נוחה לשימוש, לא יקרה מדי ומשתלמת כשלוקחים בחשבון את תחזוקת הדיו הזולה והיעילה. מבדיקה זריזה שעשינו, מצאנו שבקבוקי דיו זולים בלפחות 50 אחוזים ממחסניות, וכמות הדיו עליה תשלמו במחסנית אף גדולה פי שלוש. על פי הוראות יצרן, מילוי מיכל הדיו מספיק להדפסת 6,000 דפים בשחור ו-7,000 בצבע.
למשתמשים "כבדים" יותר, אשר מצפים להדפסת תמונות וצילומים באיכות מאוד גבוהה וחדה, משתמשי מק, או מי שרוצים מדפסת חכמה שתדע להתחבר למספר רב של מכשירים דרך הרשת האלחוטית ללא תלות בתוספים - כנראה שהמדפסת הזו פחות תתאים.
מחיר: החל מ-699 שקלים | להשיג אצל היבואנים והמשווקים המורשים