שנת 2025 יצאה לדרך, וכמו בכל שנה זה גם המועד בו נפתח חלון ההעברות החורפי בכדורגל העולמי, זה שגם מכונה לעיתים "חלון התיקונים". רוב הקבוצות משקיעות את הסכומים הגדולים בחלון ההעברות של הקיץ, כשהן בונות את הסגל לעונה. הרכישות המתבצעות בחורף הן בעיקר של קבוצות שנלחמות נגד הירידה, או כאלו שנקלעו לבעיות ספציפיות, למשל בשל פציעה של שחקני מפתח.
כך למשל בינואר 2024 הוציאו 9 מקבוצות הפרמייר ליג 112 מיליון ליש"ט בלבד, כאשר 11 קבוצות כלל לא ביצעו רכש. לעומת זאת בקיץ אותן 20 קבוצות הוציאו סכום עתק של 2.35 מיליארד ליש"ט. אז נכון, גם בינואר 2025 הסכומים יהיו צנועים באופן יחסי לקיץ, ועדיין קבוצות הפרמייר ליג יהיו כנראה הבזבזניות הגדולות, כאשר מספר שחקנים נמצאים במוקד העניין. הנה השישה הבולטים ביותר.
ויקטור גיוקרש
החלוץ השבדי של ספורטינג ליסבון הוא השם החם ביותר כרגע בשוק. מי שלפני שנה וחצי עדיין שיחק בקובנטרי בליגת המשנה באנגליה, הפך בגיל 26 לאחד הסקוררים הטובים בעולם. את 2024 הוא סיים עם 62 שערים (ב-63 משחקים במדי הקבוצה והנבחרת), יותר מכל שחקן אחר בעולם.
גיוקרש הצהיר כי הוא מעוניין לסיים את העונה בספורטינג וגם במועדון הודיעו שהוא לא למכירה כעת. אולם מאז שהדברים נאמרו קרו כמה דברים. המאמן רובן אמורים עזב למנצ'סטר יונייטד, ז'ואאו פריירה שהחליף אותו פוטר אחרי שמונה משחקים, ולמרות הניצחון על בנפיקה השבוע, האליפות כבר לא נראית בטוחה. ייתכן שכל הדברים הללו משנים כעת את המצב.
סעיף השחרור של גיוקרש הוא 100 מיליון יורו ויש כמה קבוצות שיהיו מוכנות לשלם את המחיר כעת – כדי לא לשלם יותר מכך בקיץ. רובן אמורים ישמח מאוד לשתף שוב פעולה עם גיוקרש, שאצלו הוא הפך לכוכב, אבל לא בטוח שהשבדי ירצה לעבור למנצ'סטר יונייטד במצבה הנוכחי. גם ארסנל צריכה חלוץ תותח ובדחיפות. כדי להישאר במאבק האליפות מול ליברפול, יש סיכוי שמיקל ארטטה ילחץ בכל הכוח על ההנהלה כדי להנחית את גיוקרש בלונדון.
מרכוס רשפורד
רשפורד נחשב עד לא מכבר לאחד השחקנים האהובים ביותר בקרב אוהדי מנצ'סטר יונייטד. אלא שהנער המקומי, שעלה לבוגרים בגיל 17 ומשחק כבר 10 עונות בקבוצה היחידה בחייו, איבד את זה.
המאמן החדש רובן אמורים לא סופר אותו ולמעט המשחק האחרון מול ניוקאסל הוא אפילו לא כלל אותו בסגל. רשפורד עצמו אמר לא מכבר שהוא "מוכן לאתגר חדש".
הבעיה היא החוזה המפלצתי שלו: שכר של 325 אלף ליש"ט לשבוע, שמובטח לו לעוד שלוש שנים וחצי.
קשה לראות איזו קבוצה באירופה תהיה מוכנה לשלם לו משהו שאפילו קרוב לכך. לכן ההערכות כרגע הן שהיעד הבא של רשפורד יהיה הליגה הסעודית.
מרטין סובימנדי
אחרי הזכייה של נבחרת ספרד ביורו, הפך הקשר בן ה-25 של ריאל סוסיאדד לאחד הקשרים המבוקשים באירופה. ארנה סלוט, המנג'ר החדש של ליברפול, רצה מאוד את סובימנדי אבל העסקה לא יצאה לפועל.
סלוט לא שכח את הבאסקי, שבגמר היורו מול אנגליה החליף במחצית את רודרי שנפצע ועשה עבודה נהדרת. אלא שבינתיים נכנסה למרוץ גם מנצ'סטר סיטי. פפ גוורדיולה הבין מזמן שהסיבה העיקרית למשבר שבו הקבוצה נמצאת זו ההיעדרות של אותו רודרי שנפצע וסיים את העונה. אז מי מתאים יותר למלא את החלל מאשר סובימנדי?
העניין הוא שכרגע לפחות גם ריאל סוסיאדד וגם השחקן עצמו לא מעוניינים במעבר. אולי זה בגלל שבריאל מדריד בונים על סובימנדי בקיץ, כמי שעשוי להיות היורש האמיתי של טוני קרוס.
עומאר מרמוש
החלוץ המצרי של איינטרכט פרנקפורט יצא לפגרת החורף עם 18 שערים ו-12 בישולים בכל המסגרות. הרבה בזכותו הקבוצה נמצאת במקום השלישי בבונדסליגה. מרמוש הגיע לליגה הגרמנית בגיל 18 ומאז שיחק בוולפסבורג, סנט פאולי ושטוטגרט, וזו העונה השנייה שלו בפרנקפורט.
לא מעט קבוצות בפרמייר ליג כבר מגששות, כשהשמועות החזקות ביותר הן בקשר לארסנל שחייבת חיזוק להתקפה, במיוחד אחרי הפציעה של בוקאיו סאקה שייעדר לפחות עוד חודשיים. גיוקרש עשוי להיות יקר מדי ולכן מרמוש הוא אופציה הגיונית, אבל גם צ'לסי, ליברפול, מנצ'סטר סיטי, ווסטהאם, אסטון וילה וניוקאסל הוזכרו בקשר למצרי בן ה-25, שמחירו מוערך בכ-65 מיליון יורו.
דני אולמו
האיש שכלל לא היה אמור להיות ברשימה הזו. ברצלונה רכשה את אולמו בקיץ מר.ב. לייפציג ב-55 מיליון יורו והוא הפך לשחקן מפתח בקבוצה של האנזי פליק, אבל נכון לכרגע הוא לא יכול להמשיך לשחק בקבוצה משום שברצלונה לא עומדת בתנאי הפייר-פליי הפיננסי בספרד. אם לא יימצא פתרון פלא בימים הקרובים, הקשר בן ה-26 יהפוך לשחקן חופשי, כאשר גם מנצ'סטר סיטי וגם מנצ'סטר יונייטד יעשו הכל כדי שהוא יגיע אליהן.
רנדל קולו מואני
החלוץ פתח העונה רק פעמיים בהרכב פריז סן ז'רמן בליגה הצרפתית ורשם 351 דקות בלבד. זה לא סוד שהמאמן לואיס אנריקה פשוט מחק אותו והמועדון מעוניין למכור אותו. המספרים של החלוץ שנרכש לפני שנה וחצי מפרנקפורט ב-95 מיליון יורו מאכזבים מאוד (11 שערים ב-54 משחקים), ולמרות זאת יש לא מעט קבוצות באירופה שהיו רוצות לצרף אותו כעת.
בל'אקיפ הצרפתי טוענים כי היעד המועדף הוא גרמניה, שם באיירן מינכן ולייפציג מעוניינות בו, אבל גם מילאן ויובנטוס מגששות וכמובן האנגליות (ארסנל, מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי, טוטנהאם, אסטון וילה) עורבות. הבעיה עשויה להיות המחיר, כי פ.ס.ז' דורשת 80 מיליון יורו. לכן נראה קולו מואני יושאל לחצי שנה, עם אופציית רכישה בקיץ.