ב־26 באוקטובר ברצלונה היתה על גג העולם. אחרי פתיחת עונה מדהימה שהפתיעה את מרבית הפרשנים היא הביסה את ריאל מדריד 0:4 בברנבאו ונראה היה ששום דבר לא יוכל לעצור את המכונה המשומנת של האנזי פליק, שנראה כי רמת ההשפעה שלו על השחקנים היא כמו של מצביא דגול או מפקד יחידת קומנדו. הניצחון על הבלאנקוס בא כמה ימים לאחר ניצחון ענק גם בליגת האלופות על באיירן מינכן, ובקטלוניה החלו כבר לקרר שמפניות. הדיבורים על "חזרתה של בארסה" מילאו את העיתונים, והאווירה היתה שבאמת אנחנו לקראת עידן חדש ומוצלח יותר.
חודשיים עברו - ובארסה נמצאת במשבר גדול שהגיע לשיאו בשבת האחרונה עם הפסד ללגאנס, העולה החדשה. בארסה אגרה בסך הכל 5 נקודות מששת המחזורים האחרונים בלה ליגה כשהיא מפסידה גם לסוסיאדד וללאס פלמאס. פליק אגר אחרי 18 מחזורים רק 38 נקודות, בדיוק מה שאסף צ'אבי באותו שלב בעונה שעברה, מה שהוביל בסוף לכך שיעזוב את תפקידו למרות שנחשב לסמל גדול. פתאום הדברים הולכים הרבה פחות טוב ומציפים כמה בעיות קריטיות לפני המשחק הענק מול אתלטיקו מדריד בשבת, שמצידה מגיעה למשחק בכושר מפחיד עם 11 ניצחונות רצופים בכל המסגרות.
הבעיה המרכזית של ברצלונה היא התלות בלאמין ימאל. כשילד הפלא לא משחק, כל היצירתיות בחלק הקדמי נעלמת, וגם התוצאות בהתאם. בשלושת המשחקים שבהם נעדר או נכנס כמחליף - מול סוסיאדד, אוסאסונה ולאס פלמאס - בארסה הפסידה. תוך שנה הפך השחקן מאחת התגליות המדהימות בעולם לשחקן שמועדון פאר שלם נשען על גבו ובסוף, כמו לא מעט צעירים אחרים שהעמיסו עליהם משחקים בגיל צעיר, גם הוא מתחיל להישחק. כעת הוא נפצע שוב לחודש ובארסה עומדת בפני אתגר איך לשחק מול אתלטיקו ולאחר מכן גם מול קבוצות אחרות בלעדיו. את הבעיה הזו פליק יכול לשנות באמצעות שינוי מערך או להעביר את ראפיניה לצד ימין כפי ששיחק בעבר לא פעם, אבל הסיכוי הוא שאין באמת תחליף ל"גולדן בוי" העולמי.
בעיה נוספת של ברצלונה היא היעדר התחרות לרוברט לבנדובסקי. הפולני נמצא בשורה התחתונה בעונה נהדרת עם 23 שערים ב־23 משחקים בכל המסגרות, וקשה לבוא אליו בטענות, אבל לאחרונה סיפק כמה משחקי נפל שבהם גם הוחלף. הוא לא היה בשיאו מול סוסיאדד, לאס פאלמאס, לגאנס וגם מול דורטמונד בצ'מפיונס, ולבארסה אין חלוץ אחר שאפשר לסמוך עליו שייכנס לעניינים כש"לבה" יורד לספסל.
במשחקים האחרונים פראן טורס קיבל דקות ונראה טוב, אבל במועדון יודעים שקשה לסמוך על הספרדי לאורך זמן, זאת לאור התנודות ביכולת שלו מאז הגיע לקבוצה לפני שלוש שנים, מה גם שהוא לא חלוץ קלאסי. "כשבארסה פתחה את העונה טוב, היו כאלה שבחרו שלא להתלהב, כי ידעו שהסגל שלה קצר, ועכשיו רואים את זה", נכתב בכתבה על ה"בלאוגרנה" ב־AS.
עוד בעיה גדולה מאוד מבחינתו של האנזי פליק נוגעת למשחק ההגנה. באותו קלאסיקו מדהים בברנבאו דיברו הפרשנים על מספר הפעמים שההגנה של בארסה תפסה את קיליאן אמבפה בנבדל, אבל נראה שלא מעט קבוצות למדו לנצל את קו ההגנה הגבוה של פליק ואת משחק הלחץ שמתחיל עם הבלמים כדי לעקוץ בהתקפות מתפרצות. זה קרה לאחרונה לא מעט ופליק ממשיך להתעקש ללכת בדרך הזו. הגישה של הגרמני אומרת שצריך לקחת סיכונים ועל כל שער שהקבוצה שלו תספוג היא תבקיע שניים, אבל כשההתקפה לא מצליחה לנצל מצבים העסק מסתבך.
כמו כן, במארקה עסקו במשבר של בארסה וציינו כי בעיה נוספת שעומדת בפני פליק היא חוסר היכולת שלו ושל שחקניו להגיב כשהם סופגים ראשונים. מאז הקאמבקים בתחילת העונה מול ראיו וייקאנו או ולנסיה באוגוסט, ברצלונה לא הצליחה לקחת נקודה אחת ממשחקים שבהם היא ירדה לפיגור. זה קרה מול מונאקו, אוסאסונה, סוסיאדד, לאס פלמאס ולגאנס. קשה להגיד שזה עניין של אופי, כי יש בקבוצה לא מעט שחקנים מנוסים וילדים אמיצים, אבל זה סימן לכך שפיגור מלחיץ מאוד את המערכת ואין תמיד "תוכנית ב'".
בשבת, כאמור, ברצלונה פוגשת את אתלטיקו למשחק על שש נקודות. לקולצ'ונרוס יש משחק חסר שאם תנצח בו תהיה ביתרון של שלוש נקודות, וניצחון בהר היהודים כבר יהפוך אותה לפתע למועמדת מספר אחת לאליפות, כשבארסה במשבר וגם ריאל חסרת יציבות. עד היום פליק זכה לאינספור שבחים בחצי העונה הראשונה שלו בספרד, אבל גם הוא יודע שהפסד נוסף יהפוך לא רק את הקערה בטבלה, אלא גם ביחס אליו ולקבוצה שלו. גם לאלופות הכי גדולות בהיסטוריה היו תקופות של משברים, ובארסה מכוונת לאליפות. השאלה היא כמה זמן המשברים האלה נמשכים ואיך יוצאים מהם.
הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם
להצטרפותטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו