פחות מיממה לאחר שהודיע על התפטרותו מתפקיד יו"ר ההתאחדות הספרדית לכדורגל, לואיס רוביאלס צריך כעת להתמודד עם ההשלכות למעשיו.- כפה עצמו על הכדורגלנית ג'ני הרמוסו ונישק אותה על שפתיה.
היו"ר, שבישר על סיום תפקידו במהלך ראיון עם העיתונאי הבריטי המוערך פירס מורגן, קיווה שהתרחקותו מאור הזרקורים תביא עימה שקט, אבל הוא טועה.
התובע הכללי של ספרד כבר הכין את התיק נגד רוביאלס, ומאשימו בתקיפה מינית. התביעה תתבסס בין השאר על עדותה של הרמוסו, שנמסרה במשרדו של התובע לפני כשבועיים.
"אגן על כבודי", הבטיח יו"ר ההתאחדות המתפטר, אבל תקע לעצמו מקל בגלגלים שהוסיף: "העובדות לא יאפשרו לי לחזור לתפקיד". בספרד רואים במילים אלה כהודאה בכך שפעל לא כשורה, אחרי שניסה כל העת לטעון שהנשיקה היתה בהסכמה.
רוביאלס, שייפרד במקביל גם מתפקידו כסגן נשיא אופ"א בארבע השנים אחרונות, הסביר את החלטתו תוך כדי שהוא מנסה להתגונן: "איני רוצה שהכדורגל הספרדי ייפגע מהקמפיין חסר הפרופורציות נגדי".