אמבפה ומסי, הערב בשטרסבורג. צילום: AFP

פריז סן ז'רמן עלתה לפסגת טבלת האליפויות בצרפת, בנפיקה חגגה בפורטוגל

הקבוצה מעיר האורות הייתה צריכה נקודה, סיימה ב-1:1 מול שטרסבורג וקטפה את הצלחת בפעם ב-11 בהיסטוריה כשהיא עוקפת את סנט אטיין • האדומים הניפו את התואר בפעם ה-38 בתולדותיהם

כשבועיים לאחר שמכבי חיפה זכתה באליפות בישראל, שתי משלוש יריבותיה העונה בשלב הבתים של ליגת האלופות זכו הערב (שבת) גם כן באליפויות בליגות שלהן.

פ.ס.ז' הייתה צריכה נקודה הערב בשטרסבורג כדי להשיג אליפות 11 בהיסטוריה והיא השיגה 1:1 משער של ליאו מסי, כשקווין גמיירו הוותיק השווה למארחת. הזכייה הזו העלתה את פ.ס.ז' לראש טבלת האליפויות בצרפת, כשהיא עוקפת את סנט אטיין, שהייתה בפסגה במשך שנים ארוכות, עד שהגיעו השייח'ים מקטאר לעיר האורות.

ליאו מסי, אלוף העולם עם ארגנטינה כבש את השער היחיד במשחק כאמור לטובת פריז מבישול של קיליאן אמבפה, רגע לפני שיקבל החלטה על היעד הבא בקריירה שלו כשברור שהוא יעזוב את הפריזאים בסיום העונה, כשחוץ ממנו גם עתידם של אמבפה וניימאר לא בטוח בכלל לקראת העונה הבאה. גם השנה אוהדי פ.ס.ז' ציפו לזכות סוף סוף בליגת האלופות, אבל ראו את הקבוצה שלהם מודחת כבר בשמינית הגמר ע"י באיירן מינכן, וכעת ככל הנראה יזכו שוב לראות כמה שינויים בסגל ואולי גם בעמדת המאמן.

שחקני בנפיקה מניפים את המאמן רוג'ר שמידט באוויר, צילום: EPA

עוד קבוצה שחגגה הערב אליפות, היא בנפיקה שזכתה הערב (שבת) בתואר בליגה הפורטוגלית בפעם ה-38 בתולדותיה והראשונה מאז 2019. בנפיקה שפתחה את העונה נהדר, ולאחר מכן במחצית השנייה סבלה קצת מעייפות, ניצחה היום 0:3 את סנטה קלרה במחזור הסיום והשלימה את המשימה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

גונסאלו ראמוס (7), רפא (28) ואלכס גרימאלדו בפנדל (60) כבשו את השערים ונתנו את האות לחגיגות הגדולות באצטדיון האור. בנפיקה עם המאמן רוג'ר שמידט שזכה באליפות בעונה הראשונה שלו בקבוצה, סיימה את העונה עם 87 נקודות והקדימה בשתי נקודות את פורטו, שניצחה 8 משחקים רצופים, אבל זה לא עזר לה בסוף לגנוב את התואר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...