ארגנטינה עשתה אמש הערב (שלישי) צעד נוסף בדרך להגשמת החלום הלאומי שלה והחלום הפרטי של ליאו מסי – גביע העולם – לאחר שהביסה את קרואטיה 0:3 בחצי הגמר הראשון בקטאר.
כמו במשחקים הקודמים של ארגנטינה, האיצטדיון כולו היה צבוע בתכלת-לבן והשירים עודדו רק נבחרת אחת. גם הדרך למגרש היתה כולה של אוהדי האלביסלסטה: הם שרו ברחובות וברכבות התחתיות, וסחפו איתם גם את הסדרנים וסתם נוסעים שהיו בדרך הביתה בסיומו של יום עבודה. את אוהדי קרואטיה ראו והרגישו הרבה פחות; כך זה היה גם במשחקים הקודמים שלהם, ובוודאי בחצי הגמר נגד ארגנטינה ומסי הסופר-פופולריים.
מול 88,966 צופים עלו שתי הנבחרות למשחק בהרכבים הצפויים, ארגנטינה עם 4-4-2 וקרואטיה עם 4-3-3. בקישור של ארגנטינה פתח לאנדרו פארדס ולא אנחל די-מאריה, שעדיין סוחב שרידי פציעה ונשאר על הספסל, כאשר חוליאן אלברס המשיך לקבל קרדיט לצידו של מסי בהתקפה. בקרואטיה נשאר על הספסל ברונו פטקוביץ', שהבקיע את שער השוויון בהארכה מול ברזיל.
המחצחת הראשונה התחילה בגישושים, כאשר קרואטיה שולטת במרכז השדה ומונעת מארגנטינה לפתח משחק מסודר. אבל מסירה אחת לחוליאן אלברס, שמצא את עצמו לבד ברחבה, שינתה את המשחק. אלברס הוכשל על-ידי שוער קרואטיה דומיניק ליבאקוביץ', וליאו מסי – מי אם לא הוא – תירגם את הפנדל ל-0:1 לארגנטינה בדקה ה-34. זה היה שערו החמישי של מסי בטורניר, שווה לקיליאן אמבפה בראש טבלת המבקיעים במונדיאל בקטאר.
מאותו הרגע השתלטה ארגנטינה לגמרי על המשחק. קרואטיה נראתה בהלם, וארגנטינה ניצלה זאת כדי לכבוש את מה שעשוי להיות שער הטורניר. התקפה של קרואטיה בדקה ה-39 הפכה להתקפת-נגד ארגנטינאית, כאשר אלברס מקבל את הכדור במרכז המגרש – ולא עוצר עד לרשת. ליבאקוביץ' עוד הספיק לנפק הצלה גדולה מנגיחה של ניקולאס טליאפיקו, כדי להוריד את קרואטיה למחצית בפיגור של "רק" 2-0.
קרואטיה, שידעה לחזור מפיגור בשמינית הגמר נגד יפן ונגד ברזיל ברבע הגמר (וגם בשלושת שלבי הנוק-אאוט במונדיאל הקודם ברוסיה) ניסתה לתקוף בפתיחת המחצית השניה, וגם סחטה הצלה מהשוער הארגנטינאי אמיליאנו מרטינס, אבל הקישור הארגנטינאי בהובלתם של רודריגו דה-פול ואלכסיס מקאליסטר נעל את האמצע והקשה על קרואטיה להגיע למצבים מסוכנים.
מהצד השני מסי הגיע להזדמנות טובה מול השוער הקוראטי, ואז סיפק בישול נוסף לפנתיאון, כשהיתל בהגנת קרואטיה והותיר את אלברס להבקיע את השני שלו. 0:3 לארגנטינה בדקה ה-69, שנתן את האות לתחילת החגיגות הארגנטינאיות ביציעים.
קרואטיה עוד ניסתה להציל משהו מהמשחק, אבל לא הצליחה לשחזר את הקסם שהוביל אותה לגמר במונדיאל הקודם. ארגנטינה אתמול היתה גדולה עליה פי כמה, בהתקפה ובהגנה, והיא מגיעה לגמר בזכות. נותר לה עוד משחק אחד נגד צרפת או מרוקו, כדי להביא את גביע העולם חזרה לבואנוס איירס אחרי 36 שנים, ולשים את החותמת הסופית על מסי כגדול השחקנים בהיסטוריה.
דיווח חי:
המשחק יצא לדרך באצטדיון לוסייל!
דקה 5: גישושים בלוסייל. עדיין בלי איומים לשער.
דקה 12: אחרי שבדקות הראשונות הארגנטינאים החזיקו בכדור, הקרואטים השתלטו על מרכז המגרש. אבל עדיין לא איימו.
דקה 15: סוף סוף איום ראשון במשחק. לוברן הגיע לנגיחה ממצב קשה, אבל לא באמת סיכן את השער של אמיליאנו מרטינס.
דקה 23: ארגנטינה החמיצה הזדמנות. גבארדיול הבלם הרחיק לא טוב, אבל מסי לא משתלט טוב על הכדור.
דקה 25: איום ראשון גם לארגנטינה. אנסו פרננדס בועט מרחוק מאוד, ליבאקוביץ' עוצר בקלות.
דקה 34: פנדל לארגנטינה! כדור עומק מגיע לחוליאן אלברז, שמקדים את ליבאקוביץ' שפוגע בו ומבצע עליו עבירה.
מסי העלה את ארגנטינה ל-0:1 עם פנדל מושלם לחיבור!
דקה 39: איזה שער מדהים! מסי התחיל עם הקפצה יפה, ואז חוליאן אלברס דהר מחצי המגרש עד שהבקיע שער מרהיב. 0:2 גדול לארגנטינה.
דקה 43: כמעט השלישי. נגיחה חזקה לשער של ליבאקוביץ' שמציל את הקרואטים.
מחצית חלומית לארגנטינאים מסתיימת בלוסייל.
מחצית שנייה:
דקה 58: ארגנטינה כמעט כובשת את השלישי. דאבל פס גדול בין מסי לאנסו פררנדס, הסתיים בבעיטה של הפרעוש שנעצר אצל ליבאקוביץ'.
דקה 62: כמעט שער לקרואטיה. נגיחה של לוברן כמעט הכניעה את אמיליאנו מרטינס שהציל איכשהו את ארגנטינה ברגע האחרון.
דקה 69: וואו. מה שמסי עושה בלתי ייאמן. הפרעוש ליהטט מחצי המגרש, עבר את גברדיול בתוך הרחבה, ואז מסר לחוליאן אלברס שכבש בקלות את השני שלו. 0:3 אדיר לארגנטינה שתהיה בגמר.
דקה 81: לוקה מודריץ' הכדול מפנה את מקומו, ומקבל תשואות גדולות מהקהל, גם של ארגנטינה. אחד הגדולים עוזב את הגביע העולמי.
דקה 87: הקרואטים מחפשים שער ניחומים, אבל מתקשים מאוד להתקרב לשער של ארגנטינה.
ההרכבים: