לא מעט שיח שלילי יש סביב גביע העולם בקטאר. העובדה שהוא יתקיים לראשונה בחורף והעומס שיש על השחקנים, הספקות לגבי הדרך שבה היא קיבלה את האירוח מפיפ"א, העובדה שהיא מתכוונת להגביל את צריכת האלכוהול של האוהדים הם רק חלק מהביקורות. אם זה לא מספיק, נושא שמאוד מעניין את האוהדים שיגיעו לקטאר היא היחס שלה המדינה הערבית לקהילת הלהט"ב והציפייה שהומואים ולסביות לא יפגינו גילויי חיבה בפומבי.
ג'יימס קלברלי, שר החוץ הבריטי, בחר לעמוד היום (רביעי) לצד קטאר וקרא לאוהדים מהממלכה שמתכוונים ללוות את אנגליה ו-וויילס לנהוג בכבוד כלפי המנטליות שלה. "הם רוצים לוודא שהאוהדים יהיו בטוחים וייהנו, אך שהאוהדים יידעו שהם צריכים לעשות פשרות בכל הנוגע להתנהגות במדינה מוסלמית שיש לה נורמות חברתיות שונות משלנו", אמר, "לבריטניה יש פרטנרים מאוד חשובים במזרח התיכון. אלה מדינות עם תרבות שונה לגמרי מאתנו. כאשר אתה מתארח במקום מסוים, חשוב שתכבד את התרבות של המדינה בה אתה נמצא. עם קצת מאמץ והתפשרות משני הצדדים, זה יכול להיות מונדיאל בטוח ומרגש".
Poorly worded comments from the foreign secretary @JamesCleverly - which seem to excuse human rights violations on the basis of Qatar being a 'Muslim country'. https://t.co/re5gJzq6eN
— National Secular Society (@NatSecSoc) October 26, 2022
לוסי פאוול ממפלגת הלייבור תקפה את קלברלי בתגובה ואמר בין היתר: "הרבה אוהדים חושבים שהם לא יכולים להגיע לעודד את הנבחרת שלהם בטורניר בגלל הרקורד של קטאר מבחינת שמירה על זכויות אדם, היחס לעובדים והיעדר הזכויות ללהט"ב. הממשלה צריכה לשאול את פיפ"א כיצד היא שמה אוהדים במצב כזה ולדאוג לבטיחות האוהדים, לא להגן על ערכים מפלים".
- לכל העידכונים החמים מהמונדיאל >>> לחצו כאן