לריאל מדריד אין הרבה זמן לבכות על ה"לא" של קיליאן אמבפה. אחרי האכזבה הענקית במועדון ממה שמוגדר ע"י חלק מהפרשנים בספרד כ"בגידה הכי גדולה בהיסטוריה של ריאל", הנשיא פלורנטינו פרס מחשב מסלול מחדש. כששואלים במועדון מה יהיה עכשיו בלי הכוכב הגדול שכה ציפו לו, עונים: "עכשיו יש את גמר הצ'מפיונס ביום שבת, וזה לא מעט".
אך איש בספרד אינו משלה את עצמו, ההחלטה של אמבפה היא מכה קשה לעתיד הקרוב של המועדון המפואר. הבעיה אינה רק שריאל מאבדת את הכוכב הגדול שבנו עליו לעשור הקרוב, אלא גם שהיא הייתה כל כך בטוחה בעצמה עד ששללה עוד אופציות מעניינות מאוד. אין זה סוד שאם ריאל הייתה יודעת שבסוף אמבפה ישנה את דעתו בחודשים האחרונים, היא הייתה הולכת עד הסוף עם השחקן השני הכי מבטיח והכי לוהט בעולם: ארלינג הולאנד.
ריאל לא תשתולל ברכש. אחרי הזעזוע בברנבאו איש לא שולל צעד של ריאל שיכה גלים בכדורגל העולמי אחרי ששמה נפגע מהסאגה של הצרפתי. ריאל מחפשת גם מהלך שיצמצם את האכזבה הענקית של אוהדיה, שמהר מאוד הפכו את אמבפה מגיבור על לשנוא על. אין ספק שאם ריאל לא תזכה בצ'מפיונס בשבת הלחץ על פלורנטינו להביא עוד גלקטיקוס יגבר, אך אפילו אם תזכה בגביע אירופה ה-14 שלה, הגאווה של פלורנטינו נפגעה וכיסיו מלאים (200 מיליון במזומן) כדי לדוג דג ענק.
פחות גלקטיקוס, יותר יעילות
אמבפה היה מסומן כשותף ואחר כך כיורש של קארים בנזמה. עכשיו פלורנטינו מחפש חלוץ שיהיה ברמה של הצרפתי כדי להיות מחליף עם קבלות. יש כוכבים כמו הארי קיין או רוברט לבנדובסקי שיהיה להם לקבל את התפקיד הזה, אך הכל אפשרי. מוחמד סאלח הוא אופציה מעניינת שיכולה להיות בתפקיד של אמבפה אך יהיה קשה מאוד להוציא אותו מליברפול. בינתיים הקשר המצוין אורליאן טשואמני ממונאקו הפך מאפשרות מעניינת בעידן אמבפה לאפשרות מועדפת בלי החלוץ של פ.ס.ז'. מי שבינתיים בטוח יגיע הוא הבלם של צ'לסי – אנטוניו רודיגר.
בנזמה הוכיח השנה שלמרות גילו הוא השחקן הכי חשוב בהתקפה ומלווה בשני שחקנים עם הווה ועתיד מזהיר – ויניסיוס ג'וניור ורודריגו, שלהם יהיה תפקיד עוד יותר מרכזי בלי אמבפה. יש סיכוי שבלי אמבפה ריאל תהיה פחות גלקטיקו ופחות מפחידה בהתקפה, אך אולי תהיה יותר מאוזנת כי תשתמש בכסף הרב ששמור שנה אחרי שנה לצרפתי כדי לבנות קבוצה חזקה. בינתיים ולמרות הרגשה של סכין בגב של הרבה אוהדים בימים האלה, הנחמה שלהם ברורה: בשנה שהוגדרה באוגוסט כ"מעבר" היא זכתה באליפות ספרד בקלות וקרובה מאוד לעוד גביע צ'מפיונס אחרי שהדיחה, כנגד כל הסיכויים וגם אולי הלוגיקה בדשא, את פ.ס.ז', צ'לסי ומנצ'סטר סיטי.
אם מדברים על העתיד של ריאל, אל תשכחו שם אחד: אמבפה. כן, אולי זה נשמע מוזר ואפילו מעצבן להרבה אוהדי ריאל אבל הצרפתי כבר אמר ביום שני שהחלום לשחק בריאל לא נגמר ופלורנטינו למרות האכזבה שלו והכעס הגדול אצל האוהדים לא סגר לו את הדלת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו