אולימפיאקוס היא הקבוצה הרביעית בפיינל פור היורוליג. הקבוצה מפיראוס השלימה אתמול את תמונת האירוע שייערך ב־19 במאי. היוונים ניצחו במשחק החמישי והמכריע ברבע הגמר את אנאדולו אפס 78:87 ויפגשו את צסק"א מוסקבה. בחצי הגמר השני ישחקו ריאל מדריד ופנרבחצ'ה.
אנאדולו, שלא הגיעה לפיינל פור מאז עונת הסופרוליג ב־2001, תמשיך לחכות. אולימפיאקוס, אלופת היורוליג ב־2012 וב־2013, חוזרת למעמד אחרי היעדרות של עונה אחת.
הסידרה היחידה מבין הארבע שהגיעה למשחק חמישי עברה טלטלות. כל קבוצה הצליחה לנצח משחק אחד בחוץ כשהטורקים פיספסו הזדמנות לסגור עניין באיסטנבול ביתרון 1:2. ואסיליס ספאנוליס היה שם עם מופע ווינרי שהעביר את ההכרעה הביתה. גם אתמול המלך היווני הופיע שוב במאני טיים וסיים עם 22 נקודות ושישה אסיסטים.
המשחק נפתח טוב על ידי אולימפיאקוס עם רבע של 13 נקודות של ספאנוליס. עם זאת, המארחת לא הצליחה לייצר בריחה ואנאדולו נשארה לה על הזנב עם יתרון 21:25 יווני בתום הרבע הראשון. האורחת הראתה עליונות ברבע השני, שבו עלתה כמה פעמים ליתרון - 32:35 ו־37:41 במחצית. הסוד של אנאדולו היה מחצית טובה של הצעיר צ'אדי עוסמאן (11 נקודות לעומת 16 בכל הסידרה עד אתמול) ותרומה נאה של שחקני הספסל שלה, שקלעו 20 נקודות במחצית הראשונה.
המחצית השנייה נפתחה בבליץ מקומי. אולימפיאקוס רצה 0:9 כשהיא מבליטה את החוזקות שלה בריבאונד ההתקפה ועלתה ל־41:46. בדרך בראיינט דאנסטון קיבל עבירה רביעית, והיוונים השאירו את הטורקים על שש נקודות בלבד בשבע הדקות הראשונות של הרבע (47:54).
שתי שלשות רצופות של ברנדון פול החזירו את אנדאולו למשחק (53:54), אבל אולימפיאקוס לא התרגשה. יואניס פאפאפטרו הגיב בשתי שלשות משלו ואולימפיאקוס פתחה יתרון שיא 53:62.
למרות שדאנסטון ספג עבירה חמישית וקיבל גם טכנית, אנאדולו עוד חזרה לארבע הפרש ולעמדת עקיצה. דקות טובות של ספאנוליס ויורגוס פריטנזיס (14 נקודות) מנעו ממנה לעשות זאת.