נתחיל במספרים: 130 משחקי 7 התקיימו בהיסטוריה של פלייאוף האן.בי.אי מ־1948 ועד העונה. רק 26 מהם, 20 אחוזים, הסתיימו בניצחון של הקבוצה האורחת.
שום מועדון אחר לא שיחק וניצח יותר משחקי 7 מאשר בוסטון סלטיקס (8:23), שטרם נוצחה בבית בפלייאוף הנוכחי. ועדיין, צריך להיות אמיץ במיוחד כדי להמר הלילה נגד לברון ג'יימס, שעה שקליבלנד תתארח בבוסטון במשחק המכריע בגמר המזרח (03:30, ספורט 5).
ג'יימס סיפק אתמול לפנות בוקר עוד רגע שמגדיר את הקריירה שלו, עם 46 נקודות, 11 ריבאונדים ותשעה אסיסטים בניצחון הביתי של קליבלנד 99:109 על בוסטון, שהשווה ל־3:3.
היה זה משחק שביעי של יותר מ־40 נקודות של לברון בפלייאוף הנוכחי, שני רק לג'רי ווסט, שרשם שמונה משחקים כאלה בפלייאוף 1965. בכלל, בכל שבע הפעמים האחרונות שקבוצותיו הגיעו לסכנת הדחה, הכוכב התעלה עם לפחות 40 נקודות או עם טריפל־דאבל.
כל זה קרה בזמן שהקאבס נאלצים להסתדר מהרבע הראשון ללא קווין לאב, שעזב בשל חשש לזעזוע מוח ויחמיץ גם את המשחק המכריע הלילה. ג'ורג' היל עזר עם 20 נקודות משלו.
28 נקודות של טרי רוזייר לא עזרו לבוסטון, שתהיה זקוקה שוב לביתיות כדי להעפיל לגמר ראשון מאז 2010.