שלב שמינית גמר אליפות אוסטרליה יינעל היום (שני) כאשר אצל הנשים עמד המפגש המסקרן בין סימונה האלפ לסרינה וויליאמס. אז אחרי שעה ו-47 דקות אפשר להגיד שהאחות הקטנה לבית וויליאמס הצליחה לנקום על ההפסד של ונוס בסיבוב השלישי עם 6:1, 4:6, 6:4 לא קשה במיוחד על המדורגת ראשונה בטורניר.
במצב של 1:1 במערכות, סרינה הצליחה לצאת מבור של 3:2, שברה פעמיים בדרך ל-4:6 ול-1:2 בשמינית הגמר. האחות הקטנה-גדולה תתמודד ברבע הגמר מול קרולינה פלישקובה (7) הצ'כית, שלא התקשתה במפגש מול גרבינייה מוגורוסה (18) הספרדייה עם 3:6, 1:6.
סרינה וויליאמס נפרדת מהאלפ, הבוקר באוסטרליה // צילום: אי-פי
אלינה סביטולינה האוקראינית גם תהיה בשמונה הגדולות של אוסטרליה אחרי 2:6, 6:1, 1:6 מותח על חשבון מדיסון קיז (17, ארה"ב). נאומי אוסקה (4) היפנית רשמה היסטוריה פרטית עם עלייה ראשונה לרבע הגמר באוסטרליה אחרי 6:4, 3:6, 4:6 על אנסטסיה סבאסטובה (13) הלטבית.
מילוש ראוניץ' הגרמני חוגג עלייה לרבע הגמר, הבוקר במלבורן // צילום: אי-פי
אצל הגברים, מילוש ראוניץ' הגרמני (4) ניצח את סשה זברב 6:1, 6:1, 7:6 (5). הקנדי לא בדיוק ספר את זברב, שלא הצליח להרשים בהופעה הראשונה שלו במעמד שמינית הגמר. במשחק נוסף, בורנה צ'וריץ' (11) הקרואטי התעלה על לוקא פוי (28, צרפת) עם 6:7 (4), 6:4, 7:5, 7:6 (2) בסיומן של ארבע מערכות מרתקות.
קיי נישיקורי (8, יפן) שרד מותחן אדיר בן יותר מחמש שעות, שבסופו רשם 7:6 (8), 6:4, 6:7 (4), 4:6, 6:7 (8) על פאבלו קרניו בוסטה הספרדי. היפני נחלץ מפיגור 2:0 בדרך לרבע הגמר. במשחק שנעל את הלילה, נובאק ג'וקוביץ', שחולם על גמר גאנד סלאם נוסף, גבר על דניל מדבדב הרוסי, 4:6, (5)7:6, 2:6, 3:6.