רפאל נדאל התלונן על כאבים בגב אבל לפי איך שהוא נראה בשני הסיבובים הראשונים של אליפות אוסטרליה הפתוחה, השור ממאיורקה בסדר גמור, ואפילו יותר מזה. המדורג 2 גבר היום (חמישי) על מייקל מו האמריקני בקלות 1:6, 4:6, 2:6, והעפיל לסיבוב השלישי בתקווה לזכות במלבורן לראשונה מאז 2009, במה שיכול להיות הגרנד סלאם ה-21 שלו, אחד יותר מרוג'ר פדרר.
נדאל מגיב לאוהדת שקיללה אותו
אירוע ביזארי למדי התרחש במהלך המערכה השנייה, אז אחת הצופות שישבו ביציע צעקה משהו לעברו של נדאל, על פי דיווחים היא אמרה משהו בסגנון "תזדרז כבר, חולה OCD" וסימנה אצבע משולשת. הספרדי צחק בתגובה כשהוא מצביע על עצמו ושאל "אני?". לאחר מכן המשיך לשחק עם הכדור עד שהאישה הוצאה מחוץ ליציע. לאחר המשחק נדאל נשאל האם הכיר את הצופה וענה: "לא, ובכנות אני לא רוצה להכיר אותה".
מוקדם יותר סטפאנוס ציציפאס (5) הזיע מול תנאסי קוקינאקיס האוסטרלי אבל עלה לשלב הבא בתום מותחן בן 5 מערכות. בסופו של דבר זה הסתיים ב-7:6 (5), 4:6, 1:6, 7:6 (5), 4:6 ליווני. דניל מדבדב (4) גבר על רוברטו קרבאייס באנה הספרדי 2:6, 5:7, 1:6 בדרך לסיבוב השלישי.
נשים: האלופה המכהנת בחוץ
היום הרביעי של אליפות אוסטרליה הפתוחה סיפק את ההפתעה הגדולה הראשונה של הטורניר, כשאלופת 2020 סופיה קנין הפסידה 6:3, 6:2 לקאיה קאנפי האסטונית בת ה-35 - ונפרדה מתואר הגרנד סלאם כבר בסיבוב השני.
"הרגשתי שאני לא במאה אחוז שם, פיסית, מנטלית, איך ששיחקתי. הכל הרגיש פשוט כבוי, זה לא טוב", אמרה האמריקאית בת ה-22 לאחר ההדחה מהאליפות. בעקבות ההדחה, סרינה וויליאמס נותרה הטניסאית האחרונה שהצליחה להגן על תואר גרנד סלאם - כשזכתה בווימבלדון ב-2016.

המדורגת 1 אשלי בארטי הצליחה להעפיל לסיבוב השלישי לאחר שאיבדה יתרון גדול במערכה השניה אבל שרדה שובר שוויון ועברה את דריה גברילובה 1:6, 6:7 (7). בארטי תמשיך עם השאיפה להיות האוסטרלית הראשונה שזוכה בתואר במלבורן מאז כריס אוניל ב-1978.
עוד שהעפילו לסיבוב השלישי: המדורגת 5 אלינה סביטולינה ניצחה את קורי גוף, וקרולינה פלישקובה המדורגת 6 הדיחה את האמריקאית דניאל קולינס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו