מהוצ'יך. רגע של נחת | צילום: EPA

אחרי שנאלצה להסתתר במרתף: זכתה בזהב – והקדישה את המדליה לאוקראינה

לאחר שהסתתרה במרתף ימים וברחה ברכב שלושה ימים לסרביה קופצת הגובה ירוסלבה מהוצ'יך זכתה בזהב באליפות העולם והקדישה את המדליה לאוקראינה

יש רגעים שהם הרבה מעבר לספורט. אחד כזה קרה היום (שבת) באליפות העולם באתלטיקה באולם הנערכת בבלגרד שבסרביה, לאחר שקופצת הגובה ירוסלבה מהוצ'יך שנאלצה לברוח מביתה בדניפרו לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה, זכתה בזהב והקדישה את המדליה למדינתה המופגזת. 

האתלטית הצעירה בת ה-20, אלופת אירופה המכהנת וזוכת הארד באולימפיאדת טוקיו, בילתה ימים במחסה במרתף לפני שנסע שלושה ימים ברכב כדי להגיע לסרביה, נסיעה של קרוב ל-2,000 קילומטרים. 

מהוצ'יך זכתה בזהב לאחר שזינקה לגובה של 2.02 מטר, כאשר אלינור פטרסון האוסטרלית לקחה כסף ונדז'דה דובוביצקאיה מקזחסטן זכתה לארד, אבל בסיום, הקהל עמד על רגליו והריע למהוצ'יך, שהקיפה את האולם עם דגל אוקראינה וכל יתר המתחרות הגיעו לחבקה. 

הקפיצה של מהוצ'יך, צילום: AFP

"זה היה מאוד חשוב עבורי, עבור המשפחה שלי, עבור המדינה שלי", אמרה מהוצ'יך בסיום. "אני לא חשבתי על התחרות, בשבילי היה קשה להגיע לכאן - שלושה ימים ברכב  - ולקפוץ כאן היה כל כך קשה מבחינה פסיכולוגית כי הלב שלי נשאר במדינה שלי". 

"זה כל כך קשה אבל אני חושב שעשיתי טוב מאוד עבור המדינה שלי כי אני מגנה על המדינה שלי על המסלול. אני חושבת שזה דבר מאוד חשוב עבור המדינה שלי". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מריה לאסיצקן, שזכתה בזהב באולימפיאדת טוקיו, המייצגת את נבחרת הוועד האולימפי הרוסי, הודחה מהתחרות לאחר שהאתלטיקה העולמית הרחיקה ספורטאים וגורמים רשמיים שמגיעים מרוסיה ובלארוס. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...