חברי נבחרת גביע הדיוויס של ישראל. צילום: איגוד הטניס

שתי מדינות במלחמה: זה היעד בו ישראל תארח את אוקראינה בגביע דיוויס

בעקבות המצב הביטחוני: המפגש במסגרת בית 1 העולמי של החבורה בכחול-לבן בחודש ספטמבר, יתקיים בקפריסין • זה המאזן בין שתי הנבחרות

מפגש גביע הדיוויס במסגרת בית 1 העולמי בין נבחרות ישראל ואוקראינה יתקיים בעיר לרנקה בקפריסין ב-14-13 בספטמבר. 

איגוד הטניס נאלץ לארח את המפגש בקפריסין בשל המצב הבטחוני בישראל אשר לא מאפשר קיום אירועי ספורט בינלאומיים בסדר גודל שכזה. איגוד הטניס השהה את החלטתו בנוגע למיקום המשחק עד לחודש יוני ובדק את המצב ורק לאחר בחינת כל האפשרויות הוחלט על הצעד הנ״ל.

לאור מערכת היחסים הטובה של איגוד הטניס עם מספר רב של איגודים אירופאיים קיבל איגוד הטניס מספר הצעות לאירוח (ליטא, הונגריה, רומניה ועוד) ההחלטה לגבי קפריסין התקבלה הן בגלל מערכת היחסית הטובה בין האיגודים, הן בזכות הקרבה הגאוגרפית וכמובן הציפייה לקהל ישראלי תומך. 

בפני איגוד הטניס ניצב אתגר מקצועי ולוגיסטי מקיף וכולל בלרנקה: השכרת המגרשים, בניית יציע, הקמת חדרים, משרדים, שירותים זמניים וכו׳, הפקת השידור לטובת הצופים בארץ, מכירת כרטיסים (לישראלים בקפריסין ולקהל בארץ), הכנת תוכניות אבטחה קפדניות ועוד נושאים רבים.

חברי נבחרת גביע הדיוויס של ישראל, צילום: אורן אהרוני

בשבועות האחרונים צוות חלוץ של האיגוד כבר ביקר באי השכן מספר פעמים קיבל החלטות ועובד מסביב לשעון על מנת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים של אירוח מפגש מסוג זה.

הנבחרת הישראלית מגיעה למפגש לאחר שניצחה בספטמבר 2023 את יפן והפסידה במרץ 2024 לצ׳כיה ותנסה לגבור על נבחרת אוקראינה שמגיעה למפגש לאחר הפסד לארה״ב. שתי הנבחרות נפגשו 3 פעמים בעבר והאוקראינים ניצחו בכל המפגשים. המשחק האחרון בין שתי הנבחרות התקיים ב-2021 בקייב ובו הפסידה הנבחרת הישראלית 3:2. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...