עם חיזוק מאם החטופה בעזה: המשלחת הישראלית המריאה למשחקים האולימפיים בפריז

יוצאים לדרך: אחרי נבחרת הכדורגל, שאר הספורטאים בכחול-לבן הגיעו לנמל התעופה בן גוריון לקראת הטיסה לצרפת • יחד איתם אורן סמדג'ה, מאמן נבחרת הג'ודו שריגש ובחר להצטרף למסע • מירב, אמא של רומי גונן שמוחזקת כבר 290 יום בשבי חמאס: "תחשבו על מי שלא יכול לדבר עבור עצמו"

מאמן נבחרת הג'ודו אורן סמדג'ה ואם החטופה בעזה רומי גונן. צילום: אלן שיבר

יוצאים לדרך בהתרגשות עצומה. אחרי נבחרת הכדורגל וספורטאים נוספים, שאר חברי המשלחת הישראלית הגיעו הבוקר (שני) לנמל התעופה בן-גוריון לקראת ההמראה למשחקים האולימפיים בפריז 2024. בנוסף, התקיימה מסיבת עיתונאים של חברת "ארקיע" - המטיסה הרשמית למשחקים.

בין הנוכחים גם מאמן נבחרת הג'ודו אורן סמדג'ה, שריגש את כל המדינה כשבחר להמריא וללוות את הספורטאים למרות האובדן הקשה של בנו עומר ז"ל, שנפל בקרבות בעזה.

רגע מרגש במיוחד התרחש במפגש בין סמדג'ה לאם החטופה בעזה רומי גונן, שנמצאת כאמור כבר 290 יום בשבי חמאס. השניים התחבקו, והאם מירב נאמה בין היתר וחיזקה את המשלחת לקראת ההמראה.

מירב לשם-גונן אמרה: "רוצה לחזק את אורן ואת כל משפחות השכול. אתם השראה לכולם. עם שלם עומד מאחוריכם. יש לי שתי בקשות אליכם, חברי המשלחת. הראשונה היא שבכל פעם שאתם עומדים במשחקים האולימפיים - בטקס הפתיחה, לפני תחרות או על הפודיום - תרימו ראש בגאווה ותראו שאין סיכוי לשבור אותנו. בקשה שנייה היא שתחשבו על החטופים, הנרצחים והנופלים - כל מי שלא יכול לדבר עבור עצמו".

חברי המשלחת הישראלית לפריז 2024, צילום: אלן שיבר
מאמן נבחרת הג'ודו אורן סמדג'ה ואם החטופה בעזה רומי גונן, צילום: אלן שיבר
מאמן נבחרת הג'ודו אורן סמדג'ה ואם החטופה בעזה רומי גונן, צילום: אלן שיבר
אורן סמדג'ה, צילום: אלן שיבר
אורן סמדג'ה דומע. מתרגשים יחד איתו, צילום: אלן שיבר
יו"ר הוועד האולימפי יעל ארד, צילום: אלן שיבר
אורן סמדג'ה. מרגש,
נבחרת הנשים בג'ודו, צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
נבחרת הגברים בג'ודו, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר