סערה גדולה בספורט ובפרט בענף הסיף לאחר שהאוקראינית אולגה חרלן, סירבה אתמול (חמישי) ללחוץ את ידה של אנה סמירנובה הרוסיה באליפות העולם במילאנו, שבאיטליה.
חרלן, ארבע פעמים מדליסטית אולימפית ואלופת עולם, ניצחה בקרב החרב האישי 7:15 ולאחר מכן סירבה ללחוץ יד ליריבה. סמירנובה נשארה על המסלול יותר מחצי שעה לאחר התקרית, ושוחחה עם מספר גורמים רשמיים לפני שעזבה. בחוקי הסיף, לחיצת יד של יריב היא חובה ואי ביצוע זה מביא ל"כרטיס שחור".
"היה יום מאוד קשה ומאוד חשוב. מה שקרה מעלה הרבה שאלות", אמרה חרלן בסרטון שפורסם באינסטגרם. "לא רציתי ללחוץ יד לספורטאית הזאת, ופעלתי עם הלב. אז כששמעתי שפוסלים אותי זה הרג אותי כל כך עד שצרחתי מכאבים. אני חושבת כמו כולם בעולם הזה, בעולם שפוי, שהחוקים חייבים להשתנות כי העולם משתנה".
הטניסאית אלינה סביטולינה, ומועדוני כדורגל מקומיים כמו דינמו קייב ושחטאר דונייצק היו בין הדמויות שהביעו את הזדהותם ברשתות החברתיות עם הסייפת בת ה-32. ספורטאים אוקראינים בענפי ספורט אחרים - כולל סביטולינה והטניסאית מרתה קוסטיוק - סירבו גם הם ללחוץ יד ליריבים רוסים ובלארוסים בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה.
"אנחנו תומכים לחלוטין באולגה חרלן במצב הזה. אנחנו מכינים מחאה", אמר מיכאילו איליאשב, נשיא פדרציית הסיוף של אוקראינה (NFFU). "נערער על ההחלטה הזו, כי השופט ששפט את הקרב הזה לא נתן ישירות כרטיס שחור או פסל אותה. רק מאוחר יותר החלו לחצים והפסילה הזו הופיעה כבר לאחר קביעת היריבה הבאה, כבר לאחר שנקבע שופט לתחרות הבאה".
שר הספורט האוקראיני ואדים האטסאיט תיאר את התקרית כ"פרובוקציה ברורה מהצד הרוסי". שר החוץ האוקראיני דמיטרו קולבה, כתב בפלטפורמת המדיה החברתית X, כי סמירנובה "הפסידה בתחרות הוגנת והחליטה לשחק מלוכלך עם מופע לחיצת הידיים. כך בדיוק פועל הצבא הרוסי בשדה הקרב".
חרלן הייתה יכולה להתחרות מול יריבתה הרוסיה, לאחר שמשרד הספורט של המדינה הקל ביום רביעי את חוקיו לגבי קבוצות ספורט לאומיות שמתחרות באירועים אולימפיים, לא אולימפיים ופראלימפיים שיש להם מתחרים מרוסיה ובלארוס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו