שחר צוברי יכול לעשות מחר בבוקר צעד חשוב מאוד בדרך להבטחת מקומות באולימפיאדת ריו, אם יצליח להיכנס לעשירייה הראשונה באליפות העולם בגלשני RSX, הנערכת באילת. כניסה של צוברי לעשירייה תבטיח לו השתתפות בשיוט המדליות ובתנאי שנמרוד משיח לא יצליח לעשות זאת.
צוברי, שגולש בים הביתי שלו, התקדם למקום השלישי הכללי באליפות, לאחר שסיים את שיוטי היום (ה') במקומות 4, 2 ו־9 עם 32 נקודות שליליות. משיח ירד למקום ה־23 הכללי לאחר שסיים במקומות 25, 24 ו־40 והוא צריך לעשות היום מקבץ משובח בשלושת השיוטים כדי להיצמד לצוברי ולשמור על היתרון הלא גדול שלו במאבק על הכרטיס היחיד לברזיל.
"היו תנאים אילתיים טיפוסיים, אבל מדובר באליפות עולם ככה שכל שיוט הוא קשה כאן", אמר משיח והודה: "היום אני צריך יום מדהים".
בין הנשים מובילה את האליפות הפולניה מלגורזטה ביאלקה עם 19 נקודות שליליות, אבל הסיפור האמיתי מתרחש דווקא אצל הנציגות כחול־לבן. בין הישראליות מובילה נגה גלר, שסיימה היום במקומות 26, 11 ו־9 ומדורגת 7 בכללי עם 42 נקודות שליליות. מעיין דוידוביץ' מדורגת במקום ה־11 הכללי עם 49 נקודות שליליות. אם דוידוביץ' - פעמיים מדליסטית באליפות עולם - לא תיכנס לעשירייה הראשונה וגלר כן, אזי כרטיסה של דוידוביץ' לריו עדיין לא מובטח. זה משהו שאף אחד לא ציפה לו לפני התחרות. "אני מכוונת הכי גבוה שאפשר ומקווה לטוב", אמרה גלר.
נוי דריהן מדורגת 18 בכללי (14, 26 ו־13) ובמקום השני באליפות העולם עד גיל 21. הדר הלר, אלופת ישראל, מדורגת 20 בכללי ושלישית באליפות העולם עד גיל 21.
מחר ייערכו שלושה שיוטים ובשבת ייערך שיוט המדליות, בתקווה שנראה ישראלי אחד על הפודיום ותימנע אכזבה רבתי לענף, שהציפייה ממנו היתה למדליה ישראלית אחת. צוברי יכול רק להצטער על השיוט שפסל, כי רוב הסיכויים שתוצאה טובה שם היתה מבטיחה לו מדליה.
באליפות העולם בשיט שנערכת בארגנטינה מדורגים אייל לוין ודן פרויליך במקום ה־20.