ויטור ואלחמיד, שיחזור מהפציעה היישר למרכז ההגנה | צילום: אלן שיבר

מגינים על השיטה: הפועל ב"ש משנה כיוון

למרות שהיא מוליכה את הטבלה עם ההגנה הטובה בליגה, הפועל ב"ש עוברת למערך של שלושה בלמים, שמתאים יותר לחומר השחקנים • המאמן רוני לוי מסביר: "זו שיטה התקפית", ובקבוצה בטוחים: "היכולת תהיה הרבה יותר טובה" • הערב בטרנר הפועל ת"א תנסה להפתיע אותה

עוד לפני פגרת הנבחרות ישבו חברי הצוות המקצועי של הפועל ב"ש, בראשות המאמן רוני לוי, וניסו לנתח את הבעיות המקצועיות של הקבוצה. מוליכת הטבלה עדיין ללא הפסד, אך בצוות המקצועי הודו כי המשחק אינו שוטף וכי יש לא מעט נקודות לשיפור. בסופו של דבר, התקבלה החלטה עקרונית לשנות את שיטת המשחק ולעבור למערך של שלושה בלמים.

"זו התאמה של השיטה לחומר השחקנים שיש לנו", סיפרו במועדון הדרומי, "יש לנו שלושה בלמים, אולי הכי טובים בארץ - מיגל ויטור, חאתם אלחמיד, איתן טיבי - אז למה לא לשחק עם שלושתם? יש לנו גם שחקני כנף טובים שמתאימים לשיטה הזו, ויש אמונה שבסופו של דבר היא תהפוך אותנו לקבוצה חזקה יותר".

מייד עם היציאה לפגרת הנבחרות (שלושה שבועות), החל לוי לתרגל את השיטה באימונים. על פי מקורביו, הוא "אהב את מה שראה". עובדתית, לב"ש ההגנה הטובה בליגה, שספגה שבעה שערים בלבד, ובכל זאת הוחלט לעבות את החוליה האחורית, אם כי לוי הדגיש: "מדובר בשיטה התקפית. זה אומר שבכל משחק יש לנו שני חלוצים בהרכב. יש עוד שחקני התקפה טובים מאוד בשיטה הזו".

טיבי. יקבל את המקום שלו בשיטה החדשה, צילום: לירון מולדובן

חלק מהתהליך שמנסים בב"ש בשיטה החדשה הוא העברתו של הקיצוני דנילו אספרייה לעמדת המגן הימני, במשחקים מסוימים, מול יריבות מתגוננות. שחקני הנבחרת של ב"ש, טיבי, אלחמיד ואיאד אבו עביד, סיפרו לחבריהם בחדר ההלבשה כי בנבחרת ישראל עשו משהו דומה והתאימו את השיטה לחומר השחקנים. עד כה ב"ש שיחקה במערך של 5-3-2, למשל מול עירוני ק"ש, משחק שבו ניצחה בקלות יחסית, אך לוי הודה בסיום כי יש עוד מקום לשיפור.

השינוי בשיטה בוצע מסיבה נוספת. ב"ש צירפה העונה 14 שחקנים, ולוי הבהיר בשיחות עם הבעלים אלונה ברקת, עוד לפני תחילת העונה, כי ייקח זמן לחבר את כולם לכדי קבוצה. מבחינת התוצאות, לאף אחד בב"ש אין תלונות, אך היכולת והירידות במהלך משחקים מדאיגות את כולם, החל בלוי, דרך ברקת ועד אחרון חברי הצוות המקצועי. "לא מובן מאליו שהקבוצה חזקה ומצליחה לעמוד עד כה ללא הפסד", אמרו במועדון וסיכמו: "אנחנו מתחברים תוך כדי תנועה, אוגרים נקודות ובטוחים שלאט־לאט היכולת תהיה הרבה יותר טובה ותתחבר גם לתוצאות הטובות".

רוני לוי. ינצח על השינוי, צילום: אנצ'ו גוש / ג'יני

מיכה יתפוס את מקומו של ספורי

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בתוך כך, אחד השחקנים המשמעותיים של ב"ש, רמזי ספורי, ייעדר הערב מול הפועל ת"א עקב צבירת כרטיסים צהובים. דור מיכה, שסופסל מול עירוני ק"ש, צפוי לתפוס את מקומו. אגב מיכה, הוא החליט למשוך את התביעה שלו נגד מכבי ת"א בגין פגיעה בשמו הטוב ושחרורו מהקבוצה בגין פרשת "הכדורגלנים והקטינות", שנסגרה מחוסר אשמה. בחזרה להרכב, הקשר רועי גורדנה עשוי לחזור ל־11 במקומו של דוידה פטרוצ'י. בעמדת המגן הימני, רוני לוי מתלבט בין אבו עביד לאספרייה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...