משהו חדש וטוב קורה העונה בכדורגל בירושלים. זה קשור בעיקר להצלחה של בית"ר ירושלים, שרוצה להמשיך את מסע ההצלחה שלה בליגה ובגביע, אך יש עוד קבוצות מעניינות בבירה. הפועל ירושלים חווה עונה פחות טובה, בית"ר נורדיה נמצאת חזק במאבק הפלייאוף בליגה א', ויש גם קבוצה נוספת, שונה ומשונה בבירה – מועדון כדורגל ירושלים.
הקבוצה, שהוקמה לפני שש שנים וכבר הגיעה לליגה א', שואפת להמשיך ולהתקדם, ובניגוד למועדונים אחרים, לה יש דרך משלה. מ.כ. ירושלים נוסדה בעונת 2019/2020 בעקבות חזון משותף של הבעלים, המיליארדר לורנט לוי (57), וחברו דניאל ישי (63), שמשמש כיו"ר המועדון והאיש שעומד מאחורי ההצלחה. מטרת הקבוצה: שילוב של כדורגל, ערכים ודת. כבר מהרגע הראשון הועמד תקציב ראוי, נבנה סגל איכותי, ובעונתה הראשונה הצליחה הקבוצה להעפיל לליגה ב'.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הבעלים, לורנט לוי, הוא איש עסקים שנולד בפריז, עלה לישראל עם משפחתו ב־2005 ומתגורר כיום בירושלים. הוא מחזיק ברשת האופטיקה הבינלאומית השלישית בגודלה בצרפת, "אופטיקל סנטר" (נותנת החסות הרשמית של המועדון), ובבעלותו נדל"ן בשווי חצי מיליארד יורו. מבחינת הונו האישי, לוי נחשב לאחד מארבעת בעלי הקבוצות העשירים ביותר בכדורגל הישראלי.
בעבר הוצע לו לרכוש את בית"ר ירושלים כשמשה חוגג העמיד את הקבוצה למכירה, אך הוא העדיף להמשיך לטפח את המועדון שהקים עם חברו. לוי הסביר אז: "אני מאמין שהכדורגל יתרום לאיחוד העולם דרך התחרויות השונות שגורמות לתענוג רב".
איך הכל התחיל?
לוי וישי הם חברים טובים מזה שנים רבות, ונפגשו מדי שבוע למשחקי כדורגל חובבניים־משפחתיים בבית הנוער העברי בירושלים. מתוך מפגשים אלו נולד הרעיון להקים מועדון המבוסס על חזון משותף, אהבה למדינת ישראל ולבירה ירושלים, ותשוקה לכדורגל – הכול בשילוב ערכי התורה.
בשיחה הראשונה עם השחקנים במועדון, הבהיר ישי: "המטרה והניצחון לא מצדיקים התנהגות לא מוסרית. מצד אחד, האמונה מחייבת אותך לכבד את השני, ומצד שני, היא מחזקת אותך להשיג את המטרה, בתנאי שאתה פועל בדרך מכבדת. האחדות בין השחקנים, האמונה ומידת הענווה זה משהו שלורנט ואני עובדים עליו מיום הקמת המועדון ואפילו לפני כן".
במועדון מקפידים על פרטים שנראים אולי קטנים, אך עבורם הם משמעותיים. זה מתחיל מסמל הקבוצה, שגדוש במשמעויות וכולל מגן דוד וכתר המסמלים את מלכות ירושלים. בנוסף, מסבירים בקבוצה כי הצבע הלבן מעיד על טהרה וקדושת העיר, הכחול מייצג את חוט הטלית שמזכיר את חשיבות עשיית המצוות, צמח הדפנה מסמל את החיבור לאדמה ולמגרש, והכדור מחבר את כולם לכדורגל ולערכים.
"זאת שיטה עמוקה"
במועדון רואים חשיבות רבה בשמירה על סגל בעל צביון ירושלמי, אך כשצריך, יודעים גם לצרף שחקנים שוברי שוויון מליגות גבוהות יותר. אחד מהם הוא ענר שכטר, אחיו הצעיר של איתי שכטר, שהגיע מהליגה הלאומית והיה שותף לעלייה.
אחד המאפיינים הייחודיים של המועדון קשור לשיטת המשחק. במ.כ. ירושלים מדברים על שיטה שפותחה על ידי הבעלים לוי והיו"ר ישי, המבוססת על רעיונות מהקבלה. אנשי המועדון אינם מעוניינים לחשוף פרטים נוספים וטוענים כי מדובר בשיטה "עמוקה שלא ניתן להסביר סתם כך".
במועדון סיפרו בעבר על ישיבה בין הבעלים לצוות המקצועי, שבה המאמן אסי ברוכיאן שאל את לוי: "אם בע"ה נעלה שלב בגביע ונקבל בשמינית או ברבע הגמר את מכבי חיפה, עדיין נשחק בשיטה הזאת? ואם נקבל בראש?". לוי ענה: "נקבל בראש, העיקר שנשמור על הדנ"א".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אימונים, שיעורים ותפילות
לצד האספקטים המקצועיים, הקבוצה משלבת שיעורי תורה ותפילות. לפני כל אימון ומשחק מתקיים שיעור תורה קצר של חמש דקות, שאותו מעביר אחד השחקנים. בסיום האימון או המשחק, המאמן מקשר בין הדברים שנאמרו בשיעור לבין מה שהתרחש על המגרש.
לקבוצה אין עדיין בסיס אוהדים גדול, אך לאט־לאט היא בונה אותו בזכות הסיפור הייחודי שלה. היא מפעילה אתר אינטרנט ומדיה ברמת קבוצות מליגת העל, מערך שידורים מסודר שמאפשר גם לאוהדים מעבר לים לצפות במשחקיה, ואף חנות מרצ'נדייז במרכז העיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו