אצילי. צילום: מאור אלקסלסי

"מכבי חיפה? גם אם עומר אצילי היה בוחר בה היא לא הייתה זוכה באליפות"

יובל נעים ל"ישראל היום" לקראת המחזור בליגת העל: "זה לא משנה שעומר בחר בבית"ר כי שתי הקבוצות לא מספיק טובות לרוץ עד הסוף" • על מאבקי התחתית: "סכנין ומכבי פתח תקווה נמצאות בבעיה" • וגם: את מי היה מאזרח כדי שיוכל לשחק בנבחרת ישראל?

המאמן יובל נעים לא ממהר לחזור למגרשים, אף על פי שקיבל הצעות רבות מהליגות הראשונות בתקופה האחרונה. בשלב זה הוא ממתין להזדמנות שתאתגר אותו יותר, ובינתיים הוא משתף את דעתו לקראת מחזור נוסף בליגת העל בפינת הפרשן של "ישראל היום".

בדיעבד, האם עומר אצילי החליט נכון כשבחר בבית"ר ירושלים ולא במכבי חיפה?

"זה לא משנה לאן הוא היה מגיע כי שתי הקבוצות לא מספיק טובות לאליפות. אני מקווה שמבחינת התנאים האישיים הוא עשה החלטה טובה אבל גם אצילי היה מגיע לחיפה, היא לא הייתה זוכה באליפות".

מי מגיעה לפלייאוף במצב טוב יותר, הפועל באר שבע או מכבי תל אביב?

"באר שבע מגיעה בכושר נהדר ועל פי מה שראינו העונה מגיעה לה לזכות אבל צריכים לשים לב למכבי תל אביב שלמרות התצוגות הרעות, היא עדיין רק נקודה מבאר שבע ואם אני צריך להמר עכשיו אז מכבי תל אביב תזכה כי לשחקניה יש DNA של אלופה".

מי הקבוצה במצב הקשה ביותר במאבק נגד הירידה?

"הקבוצה במצב הגרוע ביותר היא בני סכנין. שבעה או שמונה משחקים זה יותר מדי. הקבוצה בלי מגרש ביתי ומשחקת רע. גם מכבי פתח תקווה חייבת להתעורר כי בעיניי אשדוד בטוח תישאר כי עשתה רכש נכון וגם הביאה מאמן חדש, ככה שסכנין במצב הגרוע ביותר אבל גם פתח תקווה בבעיה".

שחקני בני סכנין, צילום: מאור אלקסלסי

יש איזשהו שחקן מפתיע בליגה שהיית ממליץ לרן בן שמעון לזמן לנבחרת ולתת לו להיות חלק מרכזי מהחלון הקרוב?

"קשה מאוד. קשה למצוא שחקנים שלא נמצאים וראויים לנבחרת. יש לדעתי שחקנים שנמצאים בנבחרת ולא ראויים להות שם. אולי אם אפשר היה לאזרח, הייתי ממליץ על נמניה סטואיץ' ממכבי תל אביב, סמביניה מבני ריינה או דיארה מהפועל חיפה, אבל ישראלים אין".

מי תהיה הסוס השחור של הפלייאוף העליון ותיקח נקודות מהגדולות?

"הפועל חיפה. נראה שהעזיבה של גיא מלמד עשתה טוב להפועל חיפה ולדור חוגי ודווקא פחות למלמד. הפועל חיפה גם בסמי עופר במצב נהדר ויכולה לנצח כל יריבה".

דור חוגי, צילום: מאור אלקסלסי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...