Loading...

אמו של החייל דניאל לוי ז"ל מספרת על בנה

חשיפה: ההסכם שעשוי להחזיר את אמיר כבירי להפועל תל אביב

אם קבוצת מינצברג תישאר במועדון, הבעלים לשעבר יעניק סכום נכבד לכאורה כספונסר, ובתמורה יקבל גם מקום בדריקטוריון • כל הפרטים על המשא ומתן העיקש על האדומים, שלמרות ירידת הליגה ממשיכים להיות מוצר מבוקש בשוק

אם מישהו חשב לרגע, שהפועל תל אביב היא קבוצה ללא ביקוש קשיח גם לאחר ירידת הליגה והכישלון המפואר, הרי שהמשא ומתן העיקש בין קבוצת מינצברג לאדמונד ספרא, מוכיח שבסופו של דבר, הפועל תל אביב גם בחורבנה, היא מותג שיש לו ביקוש.

אתמול (שבת), עם ירידת הליגה של הקבוצה, התקבלה החלטה בקרב אנשי ספרא שיש לשנות עמדות במשא ומתן, עם האנשים שהורידו את הפועל תל אביב לליגה השנייה. העובדה שהפועל ירדה ליגה, תאלץ את משפחת ספרא להשקיע יותר כסף כמובן, וגם להתמודד עם חובות הענק של המינצברגים שהאחרון בהם, הוא הפיצוי ליוסי אבוקסיס, שלא היה לו סעיף ירידה בחוזה.

אז מה הן נקודות המחלוקת בין מינצברג לספרא? קודם כל המחיר. לדיוויד מינצברג היה מספר אחד בראש שכולל את הרווח שעליו להראות לקבוצת המשקיעים שלו, שלאחר הקסמים שעשה בפליימות' לפני כשנה, ציפתה שיעשה את אותו הרווח בישראל. ספרא הציע מחיר הרבה יותר נמוך, שאיכזב את האמריקנים, ועכשיו הוא צפוי לרדת למקומות הרבה יותר נמוכים, מתוך הבנה שמינצברג יתקשה להחזיק את הקבוצה בלאומית.

דיוויד מינצברג לא יכול להסביר למשקיעים שלו, שציפו לקבוצה "שידובר עליה בכל אירופה", וקיבלו במקום קבוצה כושלת ומדינה במלחמה שמופגזת באופן קבוע כבר יותר מחצי שנה, מדוע עכשיו הם צריכים להשקיע בקבוצה בליגה השניה בישראל. "כבר עדיף היה לשים את הכסף בבורסה האמריקנית" היה משפט שחזר על עצמו בקרב המשקיעים, שחלק מהם הרימו ידיים בשל המלחמה. אבל, וזה אבל גדול, אקזיט למשפחת ספרא דווקא יכול להראות שמינצברג לא איבד את מגע הקסם שלו, ולכן ההתעקשות שלו, לא לוותר על הקבוצה בקלות.

דיוויד מינצברג. עדיין לא עוזב את הפועל תל אביב,

אז מה עושה מינצברג? בשבועות האחרונים קיים בארצות הברית פגישות ושיחות עם שישה משקיעים שונים, רציניים מאד, שגם מעורבים בהשקעות בקבוצות ספורט, בכוונה להכניס אותם להפועל תל אביב ולהמשיך בקבוצה עוד שנה.

האם מדובר רק בחלק מהמשא ומתן? יכול להיות, אבל ממש לא בטוח. נכון שאתמול במשחק מול אשדוד, הפועל בקושי הכניסה כסף לכיס על אף האצטדיון המלא (רק הוצאות האבטחה עמדו על 200 אלף שקל, בהכנסה של 600 אלף) אבל הפוטנציאל ברור: הפועל תל אביב מוצלחת, שווה בלומפילד מלא.

אבל מדובר בביצה ותרנגולת: הפועל תל אביב לדוגמא כשלה בכל הזרים שלה העונה, על אף שטענה שיש לה מחלקת סקאוטינג שמורכבת מאנשי מקצוע. בסוף התברר שכל הכשלונות נבעו מכך שמינצברג לא פתח את הכיס והעדיף אנשים מתחום הכדורגל, אבל לאו דווקא אנשי מקצוע, בשל העובדה שהיו זולים ולא מנוסים, והסכימו לעבוד במשכורות של אחראי משמרת בסטקייה. האם משקיעים הפוטנציאליים יאמינו שהוא האיש שיכול להוציא את הפועל לדרך חדשה? ספק גדול.

אז מה עושה מינצברג בטווח המיידי? על פי ההסכם עם אמיר כבירי, הבעלים לשעבר של הקבוצה, כבירי יעניק להפועל תל אביב סכום של 1.2 מיליון שקל, לכאורה כספונסר של המועדון, אבל בתמורה יקבל גם מקום בדריקטוריון הפועל תל אביב בשנה הבאה. במילים אחרות, כבירי חוזר להיות חלק מהנהלת הפועל תל אביב במידה וקבוצת מינצברג תישאר. ומה אם ספרא יקנה את הקבוצה ולא ירצה את כבירי? בסביבתו של כבירי כבר הבהירו שטובת הפועל תל אביב מעל הכל, ואם ספרא לא ירצה אותו, הוא ימשוך את ההסכם.

אמיר כבירי. יחזור להנהלת ההפועל תל אביב?, צילום: עמי שומן

השחקנים והצוות המקצועי, היו שמחים לראות את דיוויד מינצברג לא ממשיך: "הוא שלח את חן סול להודיע לסלים טועמה שהוא המאמן, ואז פיטר את חן סול. יכול להיות שבעלים לא מדבר מילה אחת עם המאמן שהוא הפיל עליו להשאיר קבוצה בליגה? מיטש גולדהאר מגיע למשחק הקובע של קבוצתו, מינצברג אפילו לא טרח לדבר עם המאמן שלו מילה אחת". אמר גורם בצוות המקצועי של האדומים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בנוסף הודו בהפועל: "אתה מסתכל על ערן זהבי עם כתף גמורה, משחק עד טיפת הדם האחרונה. ועמרי אלטמן בשל רגישות בשריר, לא עולה למשחק הכי חשוב של הפועל תל אביב בשנים האחרונות. קבוצה שלא מקבלת צהוב אחד במשחק הירידה שלה, זו קבוצה שהיא לא באמת הפועל תל אביב". בקבוצה מעריכים שתהיה עליית מדרגה במחאת האוהדים נגד ההנהלה הנוכחית והשחקנים, לקראת המשחק האחרון של העונה והחסר חשיבות, בשבת מול חדרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...